Ladik

Ladik

Fotó: Simon Balázs

Canon 600-as géppel készült a kép, 10-22-es obival, iszonyatos mennyiségű szúnyog között. Nem tudtam úgy kivitelezni, ahogy akartam.

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Az biztos, hogy a szúnyogok szeretik a komponálásra szánt időt jelentősen lerövidíteni. A kép szépen visszaadja a part hangulatát, azonban egy kissé talán zsúfolt hatást kelt, ahogyan a képi elemek egymásra tornyosulnak. Ilyenkor segít a nagylátószög, ami tágassá teszi a teret. Feltételezhetően a képből utólag lett kivágva egy részlet, amit látunk, és emiatt nem érzékelhető annyira a nagylátószög nyújtotta perspektíva.

A kép visszafogott színei szépen harmonizálnak, azonban az utólagos színátmenet (vagy vignyettálás) mesterkélt hatást kelt. Ilyen esetekre érdemes beszerezni egy átmenetes semleges szűrőt (ND filter), ami az égboltot kissé alexponálja. Ha pedig mindenáron utólag módosítjuk, akkor ezt célszerű a természetességet követni.

Tetszett Balázs fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Simon Balázs további képei

LadikJön

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Hribár Zoltán

2013-08-02 16:41:35

Szia nagyon tetszik én a pallót a sarokba raktam volna és az eget levágtam volna és több maradt volna a csónakból tetszik a hangulata . gratulálok a képedhez.

Simon Balázs

2013-08-02 21:51:56

Szia, köszönöm. Legközelebb türelmesebb leszek szúnyogok nélkül és lefotózom így!

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Ketten együtt
  • Etióp pap
  • Gyöngyös
  • Pelyhes
  • Fény és árnyék
  • Szétrepülés
  • Első portré fotózásom
  • Parlament
  • Árnyjáték
  • Fényvillamos