Ladik

Simon Balázs
Simon Balázs

Ladik

Canon 600-as géppel készült a kép, 10-22-es obival, iszonyatos mennyiségű szúnyog között. Nem tudtam úgy kivitelezni, ahogy akartam.

Értékelés

Az biztos, hogy a szúnyogok szeretik a komponálásra szánt időt jelentősen lerövidíteni. A kép szépen visszaadja a part hangulatát, azonban egy kissé talán zsúfolt hatást kelt, ahogyan a képi elemek egymásra tornyosulnak. Ilyenkor segít a nagylátószög, ami tágassá teszi a teret. Feltételezhetően a képből utólag lett kivágva egy részlet, amit látunk, és emiatt nem érzékelhető annyira a nagylátószög nyújtotta perspektíva.

A kép visszafogott színei szépen harmonizálnak, azonban az utólagos színátmenet (vagy vignyettálás) mesterkélt hatást kelt. Ilyen esetekre érdemes beszerezni egy átmenetes semleges szűrőt (ND filter), ami az égboltot kissé alexponálja. Ha pedig mindenáron utólag módosítjuk, akkor ezt célszerű a természetességet követni.

Hozzászólások

Hribár Zoltán

Szia nagyon tetszik én a pallót a sarokba raktam volna és az eget levágtam volna és több maradt volna a csónakból tetszik a hangulata . gratulálok a képedhez.

2013-08-02 16:41:35 • Hribár Zoltán

Simon Balázs

Szia, köszönöm. Legközelebb türelmesebb leszek szúnyogok nélkül és lefotózom így!

2013-08-02 21:51:56 • Simon Balázs

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

A harmónia megteremtése

Harmónia nélkül nem jöhet létre tetszetős alkotás. Hiánya önmagában megakadályozza a kompozíció egységét. Minden valamirevaló fényképen felfedezhetünk összhangot, ami a számos képi elemből összefüggő egészet alkot. Hogyan nyilvánul meg mindez a gyakorlatban?

Olvass tovább

Simon Balázs további fényképei

Jön

Valóban túl szűk lett így megvágva a kép, viszont az dicséretes, hogy tekintettel volt a kép készítője a tulajdonra és levágta az autó rendszámát. A felvétel hosszabb záridővel készült úgy,…

Ladik

Az biztos, hogy a szúnyogok szeretik a komponálásra szánt időt jelentősen lerövidíteni. A kép szépen visszaadja a part hangulatát, azonban egy kissé talán zsúfolt hatást kelt, ahogyan a képi elemek…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató