Jön

Simon Balázs
Simon Balázs

Jön

A várban készült a kép. Canon 600D géppel, 10-22-es obival. Lehet, hogy nem kell volna az alját ennyire megvágni csak nem akartam rendszámtáblával együtt feltenni.

Értékelés

Valóban túl szűk lett így megvágva a kép, viszont az dicséretes, hogy tekintettel volt a kép készítője a tulajdonra és levágta az autó rendszámát. A felvétel hosszabb záridővel készült úgy, hogy közben a gyújtótávolság meg lett változtatva. Szép magyar szóval élve, zoomolás közben történt az exponálás. Ez adta a bemozdulást. Gyönyörű kontrasztos a kép, és a bemozdulás jelentősen növelte a dinamikát. Szép munka!

Hozzászólások

Simon Balázs

Köszönöm!

2013-08-10 22:19:56 • Simon Balázs

Szalay Krisztián

Nagyon szívesen!

2013-08-11 08:38:47 • Szalay Krisztián

Killer Jánosné(Zója)

Super kép!!!

2014-04-08 19:28:18 • Killer Jánosné(Zója)

Kövesi Zoltán

Lehet, hogy szűkre lett vágva, de nekem ettől pont olyan érzésem van, hogy éppen áthajt rajtam. Beteríti a látómezőmet.

2014-06-05 15:04:34 • Kövesi Zoltán

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

Simon Balázs további fényképei

Jön

Valóban túl szűk lett így megvágva a kép, viszont az dicséretes, hogy tekintettel volt a kép készítője a tulajdonra és levágta az autó rendszámát. A felvétel hosszabb záridővel készült úgy,…

Ladik

Az biztos, hogy a szúnyogok szeretik a komponálásra szánt időt jelentősen lerövidíteni. A kép szépen visszaadja a part hangulatát, azonban egy kissé talán zsúfolt hatást kelt, ahogyan a képi elemek…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató