Hola!

Török Balázs
Török Balázs

Hola!

Nikon D7100,Formula1 Magyar Nagydij

Értékelés

Egy igazán bizalomkeltő portrét láthatunk. A metszések nagyon el lettek találva, az alany arca pedig helyesen a kép középvonaláról kitolva lett komponálva. Az arc előtt több tér van, mint a fej mögött, így az alany nem néz ki a képből. A kis mélységélességnek köszönhetően szépen leválik a portréalany a háttérről. Igazán szép munka, gratulálok!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

A harmónia megteremtése

Harmónia nélkül nem jöhet létre tetszetős alkotás. Hiánya önmagában megakadályozza a kompozíció egységét. Minden valamirevaló fényképen felfedezhetünk összhangot, ami a számos képi elemből összefüggő egészet alkot. Hogyan nyilvánul meg mindez a gyakorlatban?

Olvass tovább

Török Balázs további fényképei

Hola!

Egy igazán bizalomkeltő portrét láthatunk. A metszések nagyon el lettek találva, az alany arca pedig helyesen a kép középvonaláról kitolva lett komponálva. Az arc előtt több tér van, mint a…

Borcsönd

Így kell tökéletes csendéletet alkotni. Tipikusan olyan fénykép, amilyet nem lehet véletlenül komponálni. Érdemes megnézni az irányvonalakat. Az árnyék vonalát követi a döntött pohár vonala, amiben a bor szépen vízszintben…

Kék esernyő

Ez a művészi kompozíció azonnal belopta magát a szívembe. Amilyen egyszerű, annyira jó. Ugyan az árnyékos területeken nincsenek részletek, de ez a nagy kontraszt különbség miatt van. Nehéz úgy fotózni,…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató