Black and White

Black and White

Fotó: Aranyi Zoltán

A kép a várnegyedben készült, egy viszonylag borús napon. A fehér egyensúlyt ennek megfelelően, felhős körülményekre állítottam. A fekete bőr kabát miatt gondoltam, ideálisabb lehet ha fekete fehérben készítem el a képet. A háttér színei nem igazán passzoltak össze a ruhával. A kép a következő beállítások mellett készült: NIKON D5100, 40mm, 1/500 secs,  f/4.5, ISO 200

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Nagyon jó ötlet volt a szürke árnyalatok használata, hiszen így tényleg összhangba kerül a kép akkor is, amikor nem harmonizálnak a színek. Nagyon szép a kép, azonban van két apróság, amire odafigyelve még tökéletesebbé lehet varázsolni a kompozíciót.

Az egyik, hogy a kép kissé alexponált, ami azért gond, mert az árnyékos részek foltosodtak. A foltosodás a kiégés ellentéte. Kiégésnél a csúcsfényekben nincs részlet, foltosodásnál az árnyékokban. A másik, hogy az alany feje a kép közepére került. Ez nem túl szerencsés. Érdemes klimozdítani a kép témáját a középpontból az aranymetszés vagy a harmadolás használatával. Ezek kellő dinamizmust, kellő feszültséget adnak a képnek. Amúgy pedig szép munka!

Tetszett Zoltán fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Aranyi Zoltán további képei

A karmesterOldtimerKicsi gesztenye, barna a szemeTükröm TrükkömDrága időtöltésUtazó közönségMagányosanBlack and WhiteDesigned by Ferdinand PorschePortré a Hősök terénDark Side of The MoonSzétrepülés

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Barnuska mereng
  • Mono Lake
  • Az elválás pillanata
  • Kívánj valamit!
  • Csendélet
  • Híd a Duna parti naplementében
  • Kamilla
  • Híd a patakon
  • Monokli
  • Balatonfüredről