Black and White

Black and White

Fotó: Aranyi Zoltán

A kép a várnegyedben készült, egy viszonylag borús napon. A fehér egyensúlyt ennek megfelelően, felhős körülményekre állítottam. A fekete bőr kabát miatt gondoltam, ideálisabb lehet ha fekete fehérben készítem el a képet. A háttér színei nem igazán passzoltak össze a ruhával. A kép a következő beállítások mellett készült: NIKON D5100, 40mm, 1/500 secs,  f/4.5, ISO 200

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Nagyon jó ötlet volt a szürke árnyalatok használata, hiszen így tényleg összhangba kerül a kép akkor is, amikor nem harmonizálnak a színek. Nagyon szép a kép, azonban van két apróság, amire odafigyelve még tökéletesebbé lehet varázsolni a kompozíciót.

Az egyik, hogy a kép kissé alexponált, ami azért gond, mert az árnyékos részek foltosodtak. A foltosodás a kiégés ellentéte. Kiégésnél a csúcsfényekben nincs részlet, foltosodásnál az árnyékokban. A másik, hogy az alany feje a kép közepére került. Ez nem túl szerencsés. Érdemes klimozdítani a kép témáját a középpontból az aranymetszés vagy a harmadolás használatával. Ezek kellő dinamizmust, kellő feszültséget adnak a képnek. Amúgy pedig szép munka!

Tetszett Zoltán fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Aranyi Zoltán további képei

Utazó közönségLáncreakcióDesigned by Ferdinand PorscheOldtimerBlack and WhiteDark Side of The MoonFüggő játszmaGoodbye SweetPortré a Hősök terénOpel sosekopel NaplementézésRészlet

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Szürkeségből kiemelkedő Big Ben
  • Selyem hercegnő
  • Sáregresi látkép
  • Szűk világ
  • Nő szipkával
  • Egy boldog pillanat
  • Az út vége
  • Virág
  • Cicaportré
  • Merengő