Villámok

Szívós László
Szívós László

Villámok

Ezt a képet Szarvason készítettem egy CANON EOS 650D EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II objektívvel. A kép az erkélyemen készült az egyik viharos estén. Beállítások: blende: f/14, záridő: BULB, ISO: 400, fehéregyensúly: auto, focus: manual. A képet állványról készítettem. Próbáltam a képbe belekomponálni egy tárgyat de sajnos csak egy fa csúcsa sikerült. Legközelebb ha tehetem akkor a város széléről fogom készíteni az ehhez hasonló képeket. (bár az esőtől még mindig féltem a gépemet) :) Hamarosan lecserélem az objektívemet egy Canon EF 24-105 1/4L IS USM -re, amivel egy picit jobb képeket lehet majd készíteni. Főleg portrézásra fogom használni.

Értékelés

Gyönyörűen sikerült a villám fotózása, tökéletes az expozíció. Való igaz, hogy a város széléről, nagylátószöggel sokkal látványosabb térérzetet kapunk. Igaz, a gép eső elleni védelméről nem árt gondoskodni. Ezen a képen a fa csúcsa kissé zavaró, mert előtérnek kevés, és olyan hatása van mintha véletlen került volna a képre. Ilyen esetben érdemes inkább lehagyni a felvételről. Ennek ellenére is nagyon szép és látványos a kép!

Hozzászólások

Faragó Levente

WoooW! Bámulatos kép. Nézd el a naiv kérdésem, lelkes kezdő vagyok. Hogy lehet nem véletlenül villámot fotózni? Remélem a válasz nem a jó reflex, mert akkor esélyem sincs… :-)  (Valóban villám gyorsan sosem tudnék mindent beállítani)

2014-02-22 23:22:29 • Faragó Levente

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Gyors siker fotósként: growth hacking az online marketing segítségével

Ha nem csak magadnak szeretnél fotózni, biztos felmerült már benned sokszor a kérdés, hogyan juthatnál el minél több emberhez fotóiddal, szolgáltatásaiddal. Összeszedtem Neked a 3 legfontosabb online marketing trendet, melyekre érdemes lesz odafigyelned 2019-ben.

Olvass tovább

Hullócsillag és villám fotózás

A hullócsillagok és a villámok fotózása az egyik legnépszerűbb fényképezési téma azok között, akik egy kicsit is többre vágynak a céltalan kattintgatástól. Villámot és hullócsillagot nem lehetetlen küldetés lencsevégre kapni, de azért igényel némi fotográfiai jártasságot. Ez a cikk alapvető információkat közöl a témában.

Olvass tovább

Milyen mértékig kívánatos az utómunka?

A fotográfiában az egyik legvitatottabb téma az utómunka kérdése. Vannak akik ellenzik azzal az indokkal, hogy az már nem fényképészet a szó legszorosabb értelmében, és ott vannak persze azok is nem kis létszámban, akik utómunka nélkül el sem tudják képzelni az életet. Hol a határ? Lehet-e racionális középutat találni?

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató