Villámok

Villámok

Fotó: Szívós László

Ezt a képet Szarvason készítettem egy CANON EOS 650D EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II objektívvel. A kép az erkélyemen készült az egyik viharos estén. Beállítások: blende: f/14, záridő: BULB, ISO: 400, fehéregyensúly: auto, focus: manual. A képet állványról készítettem. Próbáltam a képbe belekomponálni egy tárgyat de sajnos csak egy fa csúcsa sikerült. Legközelebb ha tehetem akkor a város széléről fogom készíteni az ehhez hasonló képeket. (bár az esőtől még mindig féltem a gépemet) :) Hamarosan lecserélem az objektívemet egy Canon EF 24-105 1/4L IS USM -re, amivel egy picit jobb képeket lehet majd készíteni. Főleg portrézásra fogom használni.

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Gyönyörűen sikerült a villám fotózása, tökéletes az expozíció. Való igaz, hogy a város széléről, nagylátószöggel sokkal látványosabb térérzetet kapunk. Igaz, a gép eső elleni védelméről nem árt gondoskodni. Ezen a képen a fa csúcsa kissé zavaró, mert előtérnek kevés, és olyan hatása van mintha véletlen került volna a képre. Ilyen esetben érdemes inkább lehagyni a felvételről. Ennek ellenére is nagyon szép és látványos a kép!

Tetszett László fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Faragó Levente

2014-02-22 23:22:29

WoooW! Bámulatos kép. Nézd el a naiv kérdésem, lelkes kezdő vagyok. Hogy lehet nem véletlenül villámot fotózni? Remélem a válasz nem a jó reflex, mert akkor esélyem sincs... :-) (Valóban villám gyorsan sosem tudnék mindent beállítani)

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Vár tetején
  • Lány virággal
  • Aranyrudak
  • Maszk
  • Szieszta
  • Szoba kilátással
  • Nárciszok
  • Bakonyi túrázás
  • Időtlen a női szépség
  • Reni