Kicsi gesztenye, barna a szeme

Kicsi gesztenye, barna a szeme

Fotó: Aranyi Zoltán

A kép pár hónapja készült, egy nyár estén, igyekeztem kihasználni a lemenő napsütés még kellő erejét, ehhez a közeli, vagy már szuper közeli portréhoz. A 9. emeleti szoba ablakán még pont ideális szögben sütött be a nap így nem éreztem szükségét expo kompenzálásnak. A fókusz beállítás egypontos, a szemre helyezve. A képet jobbnak láttam fektetve készíteni, véleményem szerint, állítva nem ugyanezt a hatást lehetne érezni a képen. A kép minimális utómunkát kapott. Gép: Nikon D5100. Beállítások: gyújtótávolság 52mm, rekesz F/5.6, záridő: 1/160s, ISO 100.

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Érdekes a kép, már ami a kompozíciót illeti. Inkább művészképnek mondanám mint hagyományos portrénak. Nekem úgy tűnik, mintha a haj túlzott hangsúlyt kapott volna az archoz képest. Bár ez szubjektív, és egyéni ízlés kérdése. Arra érdemes még figyelni, hogy a kis apróságok is, amik a képhez tartoznak, teljes egészében látszódjanak. Ilyen például a nyaklánc medálja. Vagy ne legyen rajta, vagy pedig teljes egészében legyen látható. Az megint csak szubjektív vélemény, hogy fekete-fehérben sokkal művészibb lenne, már csak a nagy kontraszt miatt is.

Tetszett Zoltán fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Aranyi Zoltán további képei

Az árvíz nyomaiLendületbenOldtimer4WDDrága időtöltésTükröm TrükkömMagányosanVörös szőnyegSzétrepülésLáncreakcióNaplementézésKicsi gesztenye, barna a szeme

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Aranyi Zoltán

2013-09-17 13:19:00

Krisztián, nagyon köszönöm az értékelést! A legjobb az egészben, hogy a kép megvan fekete fehérben is, és vagy fél órát agyaltam, melyiket tegyem fel. Mivel a portré alanynak nem tetszett, a fekete fehér, és a színessel sem igazán volt megbékélve, ezért választottam a színes feltöltését. Ugyan mindig mondom neki, hogy a fotós szeme mindig mást lát egy képen, mint amit a fotó alany érzékel. Még egyszer köszönöm az értékelést! Üdvözlettel: Zoltán

Szalay Krisztián

2013-09-26 15:22:03

Zoltán, nagyon szívesen! Mindig hallgass a megérzésedre, az a legjobb. :)

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Tiramisu
  • Édes álom
  • Reggel
  • Madártej szelet
  • Tollászkodik a tavasz (is)
  • Üdvözlégy December!
  • Nem esett messze az alma a fájától
  • Egy golyó perspektívái
  • Gyros pitában házilag
  • Önzetlenül szeret és szeretem