Legyekre várva

Kovács Bence
Kovács Bence

Legyekre várva

A kép egy hévízi szálloda mellett, a tó vizét elvezető csatornában készült. A kis békák nem a parton napoztak, hanem a víz felszínén mozdulatlanul lebegve várták a zsákmányt. Egy Canon EOS 1100 D típusú géppel készítettem a képet, kitobival, így nehéz is volt, talán egy teleobjektívvel messzebbről is ment volna, de technika szűkében egy kis fahídra kell lehasalnom, és a vízfelszín fölé minél lejjebb engedni a gépet, figyelve arra hogy ne ejtsem azt a vízbe. Próbáltam azt elérni, hogy a lassan fodrozódó víz, és a tökéletesen mozdulatlan, környezetébe beleolvadó béka is egyaránt megjelenjen. Ebben hátráltató körülmény volt a kényelmetlen testhelyzet, és ebből fakadóan a kezem rezgése.

Értékelés

A jó képért meg kell szenvedni, megérte a tornamutatvány. Látszik a képen, hogy egyenletes megvilágítást kapott a téma, tehát feltételezhetően szórt fényben készült a kép. A breki az aranymetszésnek megfelelően lett elhelyezve. Az élesség is tökéletesen a szemre van állítva, ahogyan annak lennie kell. Nagyon szép az összhatás, a zöld árnyalatai szépen harmonizálnak. Ilyen esetben jó, ha van egy polarizációs szűrő is, amivel ki lehet szűrni csillogásokat, ami kimondottan jól jön víz fotózásánál.

Hozzászólások

Kovács Bence

Köszönöm az értékelést! Szűrőt, bevallom, még nem próbáltam, de megfogadom, és ki fogok próbálni egy-két fajtát, hogy hogyan működnek!

2013-09-20 21:17:34 • Kovács Bence

Szalay Krisztián

Nagyon szívesen! Érdemes utánanézni neten, hogy milyen eszközzel mit lehet csinálni.

2013-09-26 15:21:07 • Szalay Krisztián

Negyedszerre is megjelenik!

A Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes művet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatod meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Mi okozza az égbolt kiégését?

Kültéri felvételek esetén gyakori probléma, hogy napos időben vagy túl világos az égbolt, vagy a talaj túl sötét. Hiába igyekszünk köztes értékre fényt mérni, az óriási kontraszt ugyanúgy érzékelhető lesz a képen. A megoldás nem csak a beállításokban keresendő.

Olvass tovább

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Kovács Bence további fényképei

Rejtőzködő vadász

Nagyon különös, nem mindennapi látványt nyújt a kép. Első ránézésre azt sem könnyű eldönteni, hogy fotóról, vagy számítógépes grafikáról van szó. Bence nagyon kreatívan legyőzte az éjszaka viszontagságos fényeit, és…

Legyekre várva

A jó képért meg kell szenvedni, megérte a tornamutatvány. Látszik a képen, hogy egyenletes megvilágítást kapott a téma, tehát feltételezhetően szórt fényben készült a kép. A breki az aranymetszésnek megfelelően…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató