Legyekre várva

Legyekre várva

Fotó: Kovács Bence

A kép egy hévízi szálloda mellett, a tó vizét elvezető csatornában készült. A kis békák nem a parton napoztak, hanem a víz felszínén mozdulatlanul lebegve várták a zsákmányt. Egy Canon EOS 1100 D típusú géppel készítettem a képet, kitobival, így nehéz is volt, talán egy teleobjektívvel messzebbről is ment volna, de technika szűkében egy kis fahídra kell lehasalnom, és a vízfelszín fölé minél lejjebb engedni a gépet, figyelve arra hogy ne ejtsem azt a vízbe. Próbáltam azt elérni, hogy a lassan fodrozódó víz, és a tökéletesen mozdulatlan, környezetébe beleolvadó béka is egyaránt megjelenjen. Ebben hátráltató körülmény volt a kényelmetlen testhelyzet, és ebből fakadóan a kezem rezgése.

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

A jó képért meg kell szenvedni, megérte a tornamutatvány. Látszik a képen, hogy egyenletes megvilágítást kapott a téma, tehát feltételezhetően szórt fényben készült a kép. A breki az aranymetszésnek megfelelően lett elhelyezve. Az élesség is tökéletesen a szemre van állítva, ahogyan annak lennie kell. Nagyon szép az összhatás, a zöld árnyalatai szépen harmonizálnak. Ilyen esetben jó, ha van egy polarizációs szűrő is, amivel ki lehet szűrni csillogásokat, ami kimondottan jól jön víz fotózásánál.

Tetszett Bence fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Kovács Bence további képei

Legyekre várvaRejtőzködő vadász

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Kovács Bence

2013-09-20 21:17:34

Köszönöm az értékelést! Szűrőt, bevallom, még nem próbáltam, de megfogadom, és ki fogok próbálni egy-két fajtát, hogy hogyan működnek!

Szalay Krisztián

2013-09-26 15:21:07

Nagyon szívesen! Érdemes utánanézni neten, hogy milyen eszközzel mit lehet csinálni.

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Adjon az ég
  • Ajtónálló
  • Beethoven
  • Egyiptom holdfényben
  • Vasmacska
  • Függő játszma
  • Kapcsolat
  • Áhitat
  • Jaffai menyegző
  • Napfelkelte a Duna-Dráva Nemzeti Parkban