Aranyszínű erdő

Aranyszínű erdő

Fotó: Soltész Zoltán

Szeretem az őszi erdőt járni. Bár melankólikusak a színek, de számomra mégsem az elmúlást jelentik, hanem valami újnak a kezdetét.Barátságos melegséget sugározva búcsúzik a természet, min valami őszi nászban úgy pompáznak képességük szerint. Ezernyi variációját mutatva a szín gazdagságnak. Ez a kép a délutáni, szórt napfényben készült, így még jobban kiemelkednek a levelek és környezetük színei. Fölmerült a kérdés, álló vagy fekvő kép a jobb. Kipróbáltam mind a két formát, de ennél maradtam. Ennél maradtam mert ez a beállítás ad nagyobb élményt a tájból. Lehetett volna nagyobb látószög is de elveszett volna a lombokon áttörő fények finom játéka. Nikon D90 fényképezőgéppel készült a kép.

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Az őszi hangulat tökéletesen tükröződik a felvételről. Annak ellenére, hogy a képen igen nagy a kontraszt, szépen látszódnak a világos és az árnyékos területekben is a kép részletei. Köszönhető a jó expozíciónak és a gyengébb őszi napfénynek is. A kép harmadolással készült, ami tökéletesen látszik a felvételen. Nagyon jók az arányok, a vonalvezetés, a horizont is vízszintes. Nagyon szép munka!

Tetszett Zoltán fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Soltész Zoltán további képei

Alkonyati tájképFelleg várPesti őszikékMielőtt lemegy a napTóparti estikékAz út végénPatakocska Tavaszi virágSomoskő váraAranyszínű erdőAlkony a MedvesenNaplemente a tóparton

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Bihácsi Olga

2013-10-20 08:55:11

Ok

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Ikarus
  • Megszelidíthetlek?
  • Piros szirmok
  • A helység kalapácsa
  • Black and White
  • Napfelkelte Stájerországban
  • Energia
  • Sörszállító automobile Prágában
  • Egy elkapott pillanat
  • Aranyrudak