Aranyszínű erdő

Aranyszínű erdő

Fotó: Soltész Zoltán

Szeretem az őszi erdőt járni. Bár melankólikusak a színek, de számomra mégsem az elmúlást jelentik, hanem valami újnak a kezdetét.Barátságos melegséget sugározva búcsúzik a természet, min valami őszi nászban úgy pompáznak képességük szerint. Ezernyi variációját mutatva a szín gazdagságnak. Ez a kép a délutáni, szórt napfényben készült, így még jobban kiemelkednek a levelek és környezetük színei. Fölmerült a kérdés, álló vagy fekvő kép a jobb. Kipróbáltam mind a két formát, de ennél maradtam. Ennél maradtam mert ez a beállítás ad nagyobb élményt a tájból. Lehetett volna nagyobb látószög is de elveszett volna a lombokon áttörő fények finom játéka. Nikon D90 fényképezőgéppel készült a kép.

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Az őszi hangulat tökéletesen tükröződik a felvételről. Annak ellenére, hogy a képen igen nagy a kontraszt, szépen látszódnak a világos és az árnyékos területekben is a kép részletei. Köszönhető a jó expozíciónak és a gyengébb őszi napfénynek is. A kép harmadolással készült, ami tökéletesen látszik a felvételen. Nagyon jók az arányok, a vonalvezetés, a horizont is vízszintes. Nagyon szép munka!

Tetszett Zoltán fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Soltész Zoltán további képei

Őszinte tekintetPatakocskaFelleg várNaplemente a tópartonAz út végénEz is a Dunakanyar Tavaszi virágTóparti estikékFelhő Somoskő váraDunakanyar máskéntBalatoni naplemente

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Bihácsi Olga

2013-10-20 08:55:11

Ok

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • A víz szalad, a kő marad....
  • Tulipáncsokor
  • Bódék
  • Celebek
  • Téglaszív
  • Fények játéka
  • Szín, fény és árnyék.
  • Csigabiga
  • Kapcsolat
  • Napraforgó virágzás