Gondolkodom, tehát vagyok

Gondolkodom, tehát vagyok

Fotó: Aranyi Zoltán

A kép az állatkertben készült. A gépet véletlenül magas ISO értéken felejtettem, mivel az előző helyszínen szükség volt rá. Utólag nézve a fekete fehér képet, még jól is áll egy kis zaj.
A pillanatra várni kellet, de állatok fotózásánál, ezt nem is lehet másképp csinálni. A kép minimális utómunkát kapott. Gép: Nikon D5100, gyújtótávolság 105 mm, záridő 1/4000, rekesz F/5.6, fényérzékenység: ISO 2000.

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Gyönyörű, kifejező a kép! A magas ISO értéket kompenzáltad a zársebességgel, tehát az expozíció így jó lett. Igaz, hogy van egy kis kiégés a képen, de a vakító nap fénye és az árnyékos területek kontrasztját nem is nagyon lehet másképp fotózni ilyen körülmények között. Esetleg GND filterrel (átmenetes semleges szűrő), de az más kérdés.

Nagyon szép, ahogy a makit éri a napfény. Ahogyan megvilágítja a szőrét, szépen elkülönül az állat a háttértől. Ügyes megoldás volt, hogy a kis szőrös gyereket bekomponáltad a kép jobb harmadába. Gratulálok, nagyon szép munka!

Tetszett Zoltán fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Aranyi Zoltán további képei

LáncreakcióLendületbenDrága időtöltésNaplementézésTíz emeletPortré a Hősök terénUtcazenészÉrzéki csalódásVörös szőnyegGoodbye SweetÜdvözlégy December!Opel sosekopel

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Galambos Judit

2013-12-11 01:40:32

Szép ezüstös a maki szőre.

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Békás szoros felett
  • Rejtőzködő vadász
  • Hajnal
  • Egy férfi élete az arcán
  • Legyekre várva
  • Mátrai anzix
  • A világ apró részletei
  • A zene, a zene, a zene kell!
  • Magányosan a temetőben
  • Betyárok