Gondolkodom, tehát vagyok

Gondolkodom, tehát vagyok

Fotó: Aranyi Zoltán

A kép az állatkertben készült. A gépet véletlenül magas ISO értéken felejtettem, mivel az előző helyszínen szükség volt rá. Utólag nézve a fekete fehér képet, még jól is áll egy kis zaj.
A pillanatra várni kellet, de állatok fotózásánál, ezt nem is lehet másképp csinálni. A kép minimális utómunkát kapott. Gép: Nikon D5100, gyújtótávolság 105 mm, záridő 1/4000, rekesz F/5.6, fényérzékenység: ISO 2000.

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Gyönyörű, kifejező a kép! A magas ISO értéket kompenzáltad a zársebességgel, tehát az expozíció így jó lett. Igaz, hogy van egy kis kiégés a képen, de a vakító nap fénye és az árnyékos területek kontrasztját nem is nagyon lehet másképp fotózni ilyen körülmények között. Esetleg GND filterrel (átmenetes semleges szűrő), de az más kérdés.

Nagyon szép, ahogy a makit éri a napfény. Ahogyan megvilágítja a szőrét, szépen elkülönül az állat a háttértől. Ügyes megoldás volt, hogy a kis szőrös gyereket bekomponáltad a kép jobb harmadába. Gratulálok, nagyon szép munka!

Tetszett Zoltán fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Aranyi Zoltán további képei

Tíz emeletKicsi gesztenye, barna a szemeDesigned by Ferdinand PorscheAranyrudakPortré a Hősök terénLendületbenUtcazenészVörös szőnyegA karmesterSzétrepülésGoodbye SweetDrága időtöltés

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Galambos Judit

2013-12-11 01:40:32

Szép ezüstös a maki szőre.

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Tavaszi jégcsapok
  • Dark Side of The Moon
  • Megtépázott szárnyak
  • Kicsiny falum
  • Horgászat alkonyán
  • A romlás virága
  • Csiganász
  • Csúszásveszély
  • Kék óra
  • Mézeskalács karácsonykor