Piros szirmok

Piros szirmok

Fotó: Szabó István

Karácsonyi kaktusz piros szirmai ellenfényben. Már régóta érdekel a makró fotózás és mivel a fix 50-es objektívemnek van a legszebb rajzolata és bokeh-ja ezért gondoltam miért ne lehetne egy sima nagyítóüveggel és manuál fókusszal makrózni. Elég macerás meg kell valljam, mert nem elég a gépet tartani, de még a nagyítót is, és állvány helyszűke miatt szóba se jöhet, szóval ez a kép kézből készült visszatartott levegővel.

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

A kísérletezés meghozza gyümölcsét. Nem hiába tartottad vissza a levegőt! Tökéletes az expozíció, a komponálás is úgy jó, ahogy van. A kreativitás külön dicséret érdemel. Látszik a tudatos fényképezés és az is, hogy szereted csinálni azt, amit csinálsz. Túl sokat hozzáfűzni nem tudok, hiszen minden lényeges információt leírtál. Nagyon szép munka! 

Megjegyzés az olvasóhoz: a leírásban szerepel a bokeh szó. A bokeh olyan szóródási körök, amelyeket a blende lamellái és az életlenség együttese hoz létre. Ha érdekel bővebben, hogy mi ez pontosan, keress rá a neten, találsz érdekes dolgokat.

Tetszett István fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Szabó István további képei

NárciszokUtolsó pillangóPiros szirmokŐszi avarHibiszkusz cseppekAnyuDíszcseresznyefa virágzás

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Szabó István

2013-11-15 16:24:55

Köszönöm szépen az értékelést :)

Szalay Krisztián

2013-11-15 21:35:05

Nagyon szívesen! :)

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Az élet utat tör
  • Tükröm, tükröm...
  • Egyedül a sötétben
  • Kata
  • Levendula és a kerékpár
  • Szerelmes
  • Sejtelem
  • Megtépázott szárnyak
  • Naplementézés
  • Verebecske