Úton a nap felé

Simon Eszter
Simon Eszter

Úton a nap felé

Nikon D3000 Augusztus 20-á volt szerencsém egy oldalkocsiból részt venni a nyírpazonyi motoros felvonuláson. Ez az egyik kedvenc képem a “túráról”. Az igen korai órákban megragadta a figyelmemet, ahogy a nap és a motorosok kontrasztban vannak egymással és mégis milyen bensőséges hangulatot ad ez a képnek.

Értékelés

A fénykép nagyon jól megtestesíti az élményt, belátást enged a külső szemlélőknek az esemény hangulatába. A nézőpont egészen különleges, hiszen gyalogszerrel nem biztos, hogy esélye lenne egy fotósnak ilyen szögből lencsevégre kapni a pillanatot. A fények kissé extrémek, hiszen ha túlexponáltad volna, akkor az égbolt égett volna ki, ellenkező esetben pedig a motorosok foltosodnak. Egy ilyen szélsőséges helyzetben az átmenetes ND szűrő nyújthat segítséget. Ennek hiányában a lehető legjobban oldottad meg a problémát. Csak így tovább, gratulálok!

Negyedszerre is megjelenik!

A Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes művet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatod meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Mi okozza az égbolt kiégését?

Kültéri felvételek esetén gyakori probléma, hogy napos időben vagy túl világos az égbolt, vagy a talaj túl sötét. Hiába igyekszünk köztes értékre fényt mérni, az óriási kontraszt ugyanúgy érzékelhető lesz a képen. A megoldás nem csak a beállításokban keresendő.

Olvass tovább

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Simon Eszter további fényképei

Úton a nap felé

A fénykép nagyon jól megtestesíti az élményt, belátást enged a külső szemlélőknek az esemény hangulatába. A nézőpont egészen különleges, hiszen gyalogszerrel nem biztos, hogy esélye lenne egy fotósnak ilyen szögből…

Keretek közé zárva

Jó az ötlet, azonban egy-két dologra érdemes figyelni legközelebb. A fő téma töltse ki jobban a teret. Túl sok a semleges terület, így nem kap kellő hangsúlyt az alany és…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató