Alakváltó

Alakváltó

Fotó: Barbalics Zsóka

Canon EOS 1100D géppel készült a fénykép. Egy gyönyörű tavaszi napon, Somló hegyen jártam a családommal és természetesen a fényképezőgépem sem maradhatott otthon. Azért szeretem ezt a képet, mert mindenki, akinek megmutattam mást látott. Valaki egy madárijesztőnek vélte a háttérben lévő alakot. Volt olyan is, akinek egy földönkívüli jutott eszébe. Az igazság ennél sokkal egyszerűbb volt: a kisöcsém segítségét kértem. Fény szinte árnyékká varázsolta az alakját. Lehasaltam a fűbe. Ezt találtam a legmegfelelőbb szögnek. A fűszálak között akadt egy apró pipacs is, ami annyira megtetszett, hogy rögtön tudtam mit szeretnék. Előtérbe helyeztem a virágot, így elmosva a hátteret, azonban a lényeg mégis megmaradt. Ez volt az első fénykép azon a napon.  Miért kapta az “Alakváltó” címet? Talán azért, mert mindenki mást lát, mást képzel bele a fotóba. A célom az, hogy megmozgassam az emberek fantáziáját.

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

A képen jól látszik, hogy tudatosan készült. A nézőpont is helyesen lett megválasztva azzal, hogy a két kis növény szemszögéből lett fotózva. A kis mélységélesség miatt mosódott el a háttér, ami a nyitott blendének köszönhető. Az életlenség emeli ki a témát. Ha a háttér is éles lenne, valószínűleg egybeolvadna az előtérrel. A kép fő témája és a háttérben a kisfiú sziluettje is az aranymetszésnek megfelelően lett elhelyezve.

Tetszett Zsóka fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Barbalics Zsóka további képei

AlakváltóAz anyatermészet kéksége

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Lonc (18)
  • Kívánj valamit!
  • Kékség
  • Őrület
  • Séta
  • Igen, Anya, megint megrágom...
  • Szegedi szökőkút
  • Old & New
  • Békásmegyer galambok
  • Hanna