Alakváltó

Barbalics Zsóka
Barbalics Zsóka

Alakváltó

Canon EOS 1100D géppel készült a fénykép. Egy gyönyörű tavaszi napon, Somló hegyen jártam a családommal és természetesen a fényképezőgépem sem maradhatott otthon. Azért szeretem ezt a képet, mert mindenki, akinek megmutattam mást látott. Valaki egy madárijesztőnek vélte a háttérben lévő alakot. Volt olyan is, akinek egy földönkívüli jutott eszébe. Az igazság ennél sokkal egyszerűbb volt: a kisöcsém segítségét kértem. Fény szinte árnyékká varázsolta az alakját. Lehasaltam a fűbe. Ezt találtam a legmegfelelőbb szögnek. A fűszálak között akadt egy apró pipacs is, ami annyira megtetszett, hogy rögtön tudtam mit szeretnék. Előtérbe helyeztem a virágot, így elmosva a hátteret, azonban a lényeg mégis megmaradt. Ez volt az első fénykép azon a napon.  Miért kapta az “Alakváltó” címet? Talán azért, mert mindenki mást lát, mást képzel bele a fotóba. A célom az, hogy megmozgassam az emberek fantáziáját.

Értékelés

A képen jól látszik, hogy tudatosan készült. A nézőpont is helyesen lett megválasztva azzal, hogy a két kis növény szemszögéből lett fotózva. A kis mélységélesség miatt mosódott el a háttér, ami a nyitott blendének köszönhető. Az életlenség emeli ki a témát. Ha a háttér is éles lenne, valószínűleg egybeolvadna az előtérrel. A kép fő témája és a háttérben a kisfiú sziluettje is az aranymetszésnek megfelelően lett elhelyezve.

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Gyors siker fotósként: growth hacking az online marketing segítségével

Ha nem csak magadnak szeretnél fotózni, biztos felmerült már benned sokszor a kérdés, hogyan juthatnál el minél több emberhez fotóiddal, szolgáltatásaiddal. Összeszedtem Neked a 3 legfontosabb online marketing trendet, melyekre érdemes lesz odafigyelned 2019-ben.

Olvass tovább

Hullócsillag és villám fotózás

A hullócsillagok és a villámok fotózása az egyik legnépszerűbb fényképezési téma azok között, akik egy kicsit is többre vágynak a céltalan kattintgatástól. Villámot és hullócsillagot nem lehetetlen küldetés lencsevégre kapni, de azért igényel némi fotográfiai jártasságot. Ez a cikk alapvető információkat közöl a témában.

Olvass tovább

Milyen mértékig kívánatos az utómunka?

A fotográfiában az egyik legvitatottabb téma az utómunka kérdése. Vannak akik ellenzik azzal az indokkal, hogy az már nem fényképészet a szó legszorosabb értelmében, és ott vannak persze azok is nem kis létszámban, akik utómunka nélkül el sem tudják képzelni az életet. Hol a határ? Lehet-e racionális középutat találni?

Olvass tovább

Barbalics Zsóka további fényképei

Az anyatermészet kéksége

Szépen kiemeli a kis mélységélesség okozta életlen háttér a fotóalanyt. Érdemes lett volna a kis gyíkot még jobban elmozdítani a középvonaltól mindkét tengelyen, így nagyobb lenne a dinamikája az amúgy…

Alakváltó

A képen jól látszik, hogy tudatosan készült. A nézőpont is helyesen lett megválasztva azzal, hogy a két kis növény szemszögéből lett fotózva. A kis mélységélesség miatt mosódott el a háttér,…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató