Az anyatermészet kéksége

Barbalics Zsóka
Barbalics Zsóka

Az anyatermészet kéksége

Canon EOS 1100D géppel készült.
Őszintén szólva a természetfotózásban sosem voltam ügyes, de mint mindenki, én is szeretnék fejlődni. Egy szép, napos hétvégén volt is időm erre. Eleinte különböző növényekkel próbálkoztam, de izgalmasabbnak találtam, ha állatokkal foglalkozom.
Mondanom se kell, nem egyszerű a dolog. Minél kevesebb zajt kell csapni, amikor hozzáférkőzünk a kiszemelt alanyhoz. Ez természetesen nem sikerült elsőre. Ám megérte várni, hiszen rátaláltam erre a gyíkra. Rendkívül nyugodt volt. Óvatosan megközelítettem, mivel úgy éreztem távolról nem tudok olyan fényképet készíteni, ami nekem megfelelne. A gyík ekkor sem mozdult. Meglepődve tapasztaltam, hogy az állat ekkor sem riadt meg, pedig a gép csupán pár centiméterre volt tőle.
A természet tele van meglepetéssel!

Értékelés

Szépen kiemeli a kis mélységélesség okozta életlen háttér a fotóalanyt. Érdemes lett volna a kis gyíkot még jobban elmozdítani a középvonaltól mindkét tengelyen, így nagyobb lenne a dinamikája az amúgy mozdulatlan képnek. Ügyesen elkapott pillanatkép.

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

Barbalics Zsóka további fényképei

Az anyatermészet kéksége

Szépen kiemeli a kis mélységélesség okozta életlen háttér a fotóalanyt. Érdemes lett volna a kis gyíkot még jobban elmozdítani a középvonaltól mindkét tengelyen, így nagyobb lenne a dinamikája az amúgy…

Alakváltó

A képen jól látszik, hogy tudatosan készült. A nézőpont is helyesen lett megválasztva azzal, hogy a két kis növény szemszögéből lett fotózva. A kis mélységélesség miatt mosódott el a háttér,…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató