Függő játszma

Függő játszma

Fotó: Aranyi Zoltán

A kép egy borús napon készült, az igazat megvallva semmilyen szempontból nem volt alkalmas a fotózásra. A helyszín spontán egy lakótelep játszótere volt, a környezet és a háttér nem éppen volt ideális, így nehéz volt nézőpontot választani. Bár nem helyezünk középre témát valahol most mégis úgy érzem jobb lett volna ha a hinta láncai pont középen vannak, de lehet így még jobb.
Állványnak a cipőm orrát választottam nem akartam a földre tenni a gépet.

Nikon D5100
Iso 500
1/80 secs
f/7.1

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Nagyon hangulatos lett a kép, az általad ismertetett körülmények tekintetében pedig pláne szép munka! Nyugodtan lehet középre komponálni, ha a téma megkívánja, csak tudnunk kell, hogy egyfajta statikus hatást eredményez. A művészi komponálást fokozza a fekete-fehér tónusok erős dinamikája. Nagyon jó, hogy a markáns árnyékos vonal aranymetszésbe került, érdemes ilyenkor ezt horizontnak tekinteni, s ügyelni arra, hogy párhuzamos legyen a kép széleivel. Gratulálok!

Tetszett Zoltán fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Aranyi Zoltán további képei

Black and WhiteGondolkodom, tehát vagyok4WDSzétrepülésPortré a Hősök terénDesigned by Ferdinand PorscheVörös szőnyegRészletOldtimerFüggő játszmaUtcazenészDark Side of The Moon

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Mit ehetnék még?
  • Ölelés
  • Tengerparti pillanatkép
  • Magányosan
  • Szimplán elveszni a részletekben
  • Hát te?
  • Időutazás
  • Monaco-i memoár, avagy a burzsoázia diszkrét bája
  • A pelikán tekintetében
  • Magány