Sötétben díszelgő

Sötétben díszelgő

Fotó: Ifj. Taraczközy Zoltán

A fotó egy Canon EOS 1000 D-vel készült, EF-s 17-85 is optikával és állvánnyal, késő délután egy út széli virágról. Úgy éreztem zavar a virágot övező zöldes környezet, illetve a háttér-fények sem voltak az eredeti felvételen nekem tetszőek, ezért kapott fénykorrekciót. Szerettem volna, ha a virág tónusai jobban kiéleződnek, ezért végül fekete lett a környezet. Még annyit, hogy a fekete nem kijelölés útján jött létre, hanem csak tónusok fényerejét húztam le többször egymás után. Ami biztosan hibának tűnik majd, hogy a téma nincs aranymetszésben, viszont kivágattal valamiért nem éreztem egyensúlyban a képet. Köszönöm előre is az értékelést!

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Nem nevezném hibának, ahogy lesötétítetted a hátteret. Az utómunka program egy eszköztárat adnak a kezedbe, úgy dolgozol velük, ahogy neked tetszik. Egy hatást több módon is el tudsz érni. Ha ezt választottad, és sikeresnek találod, akkor elérted a célt. A tónusok megmaradását illetően arra gondolsz, hogy a finomabb részletek megmaradhattak volna a virágban? Ha igen, akkor javaslom, hogy a maszkolásnak nézz utána, csodákra képes. :)

Egyébként pedig nagyon érdekes hatása van a képnek, igazán látványos. Kifejezetten drámai hatást kelt a sötét háttér előtt az élénk színekben pompázó virág. Ügyes munka!

Tetszett Zoltán fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Ifj. Taraczközy Zoltán további képei

Sötétben díszelgőIdőtlen a női szépség

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Virág
  • Napozás Kutya módra
  • Kofátlanság lezárva
  • Pesti őszikék
  • Alma
  • Nagyapáink öröksége
  • Regina
  • A vízből kinőtt fa
  • A felfedező Velencében
  • Egy Kócsag kémlelődik a Balaton Partján