Aranyrudak

Aranyrudak

Fotó: Aranyi Zoltán

Kihasználva a December 1-én tapasztalt napsütéses időjárást a nyakamba kaptam a gépet. A kép a várnegyedben készült, a korai sötétedés miatt kicsivel 3 óra után már annyira alacsonyan volt a nap, hogy amikor megláttam a szobor márvány talapzatát, olyan hatást keltett a kocka kövek tükröződése, mintha aranyrudak lennének egymásra pakolva. Nikon D5100, 90mm - ISO 200, 1/400s F/5.6

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Gyönyörű művészi fotó készült az egyébként szokványos városi elemekből. Ha szemlélőként sikerül elrugaszkodni a valóságtól, és attól, hogy mindenképp kihámozzuk, mi is található a képen, kifejezetten jó benyomást kelt, hogy nem vízszintes a horizont, mert így a talapzat széle dinamikus átlós irányvonalként szolgál. A színek rendkívül jól el lettek találva, a narancssárga és a kékeslila komplementerei egymásnak, azaz kiegészítő színei. Ezek a színpárok felerősítik, kiegészítik, és kissé vibrálóvá teszik egymást. Érdemes komplementerpárokat keresni akár egy portréfotózásnál is, hiszen segítségével érdekessé, és izgalmassá tehetjük vele a fotót.
Szép alkotás, gratulálok!

Tetszett Zoltán fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Aranyi Zoltán további képei

Gondolkodom, tehát vagyokDrága időtöltésKicsi gesztenye, barna a szemeSzétrepülésTükröm TrükkömUtazó közönségMagányosanVörös szőnyegLendületbenTíz emeletDark Side of The MoonElég volt mára!

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Tavaszi jégcsapok
  • Színes mozdulatlanság
  • Más szemszögből
  • Váróterem
  • Csak a szemét nézd!
  • Tisza
  • A karmester
  • Ajtók
  • Színes egyszerűség
  • Pesti őszikék