Aranyrudak

Aranyrudak

Fotó: Aranyi Zoltán

Kihasználva a December 1-én tapasztalt napsütéses időjárást a nyakamba kaptam a gépet. A kép a várnegyedben készült, a korai sötétedés miatt kicsivel 3 óra után már annyira alacsonyan volt a nap, hogy amikor megláttam a szobor márvány talapzatát, olyan hatást keltett a kocka kövek tükröződése, mintha aranyrudak lennének egymásra pakolva. Nikon D5100, 90mm - ISO 200, 1/400s F/5.6

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Gyönyörű művészi fotó készült az egyébként szokványos városi elemekből. Ha szemlélőként sikerül elrugaszkodni a valóságtól, és attól, hogy mindenképp kihámozzuk, mi is található a képen, kifejezetten jó benyomást kelt, hogy nem vízszintes a horizont, mert így a talapzat széle dinamikus átlós irányvonalként szolgál. A színek rendkívül jól el lettek találva, a narancssárga és a kékeslila komplementerei egymásnak, azaz kiegészítő színei. Ezek a színpárok felerősítik, kiegészítik, és kissé vibrálóvá teszik egymást. Érdemes komplementerpárokat keresni akár egy portréfotózásnál is, hiszen segítségével érdekessé, és izgalmassá tehetjük vele a fotót.
Szép alkotás, gratulálok!

Tetszett Zoltán fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Aranyi Zoltán további képei

MagányosanÉrzéki csalódásDesigned by Ferdinand PorscheAz árvíz nyomai4WDKicsi gesztenye, barna a szemeAranyrudakGondolkodom, tehát vagyokUtcazenészSzétrepülésElég volt mára!Dark Side of The Moon

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Képgyüjtő
  • Mini csernobil
  • Diók
  • Valahol messze
  • Monokli
  • Mostar alkonyatkor
  • A puszta kapuja
  • Műemlék
  • Mit ehetnék még?
  • Igen?