Üdvözlégy December!

Üdvözlégy December!

Fotó: Aranyi Zoltán

A kép az első hidegebb napon készült.
Egy hibát sajnos elkövettem, a fókusz pontnak az arcon lenne a helye. Bár lehet, hogy így még kifejezőbb, ez nézőpont kérdése, elsősorban a hideget szerettem volna érzékeltetni. Mivel igen csak hideg volt, és én, és a portré alany is fáztunk, nem vacakoltam sokat a beállítással, vártam egy kilégzést, és elkattintottam a gépet. A hatást, és a mondanivalót talán így is sikerült elérnem. Nikon 5100, 105mm, ISO 100, 1/200s, F/5.6.

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Mikor nekikezdtem az értékelésnek és megláttam ezt a képet, első gondolatom az volt, hogy milyen kifejező ez a kép, csak kár, hogy rossz helyen van a fókusz. Aztán elolvastam a leírást. A fókusznak a szemen kell lennie, egészen pontosan a közelebbi szemen. Egy portré akkor tekinthető jól fókuszáltnak, ha a szem szépen kirajzolódik. Az már nem számít, hogy a csekély mélységélesség következtében az orr vagy a haj vagy bármi más életlen.

A másik dolog, amin javítani lehetett volna, az a kép kivágása. Bár véleményem szubjektív, azonban úgy gondolom, hogy szemöldökben vágni nem túl jó. Érdemes lett volna a szem környékét egészben megjeleníteni. Mindezek ellenére szépen kommunikál a kép, és a szürke árnyalatok tovább hangsúlyozzák mondanivalóját.

Tetszett Zoltán fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Aranyi Zoltán további képei

Tíz emeletVörös szőnyegOldtimerKicsi gesztenye, barna a szemeBlack and WhiteGondolkodom, tehát vagyokRészletGoodbye SweetElég volt mára!LendületbenAz árvíz nyomaiMagányosan

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Tündérmese
  • Enyészet
  • Sóhegy
  • Tihanyi Belső-tó vihar előtt
  • Szieszta
  • Apa-lánya meghittség
  • Szélmalom
  • Kátya, a merengő
  • Þingvellir Nemzeti Park - Izland
  • Képgyüjtő