Üdvözlégy December!

Üdvözlégy December!

Fotó: Aranyi Zoltán

A kép az első hidegebb napon készült.
Egy hibát sajnos elkövettem, a fókusz pontnak az arcon lenne a helye. Bár lehet, hogy így még kifejezőbb, ez nézőpont kérdése, elsősorban a hideget szerettem volna érzékeltetni. Mivel igen csak hideg volt, és én, és a portré alany is fáztunk, nem vacakoltam sokat a beállítással, vártam egy kilégzést, és elkattintottam a gépet. A hatást, és a mondanivalót talán így is sikerült elérnem. Nikon 5100, 105mm, ISO 100, 1/200s, F/5.6.

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Mikor nekikezdtem az értékelésnek és megláttam ezt a képet, első gondolatom az volt, hogy milyen kifejező ez a kép, csak kár, hogy rossz helyen van a fókusz. Aztán elolvastam a leírást. A fókusznak a szemen kell lennie, egészen pontosan a közelebbi szemen. Egy portré akkor tekinthető jól fókuszáltnak, ha a szem szépen kirajzolódik. Az már nem számít, hogy a csekély mélységélesség következtében az orr vagy a haj vagy bármi más életlen.

A másik dolog, amin javítani lehetett volna, az a kép kivágása. Bár véleményem szubjektív, azonban úgy gondolom, hogy szemöldökben vágni nem túl jó. Érdemes lett volna a szem környékét egészben megjeleníteni. Mindezek ellenére szépen kommunikál a kép, és a szürke árnyalatok tovább hangsúlyozzák mondanivalóját.

Tetszett Zoltán fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Aranyi Zoltán további képei

Vörös szőnyegTükröm TrükkömMagányosanLáncreakcióGoodbye SweetSzétrepülésDark Side of The MoonNaplementézésBlack and WhiteÜdvözlégy December!LendületbenOldtimer

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Gyermekévek
  • Megéheztem
  • Cápa
  • Energia
  • Élőszobor
  • Fények játéka
  • Padlás
  • Fényvillamos
  • Portré a Hősök terén
  • A fény felé