Lendületben

Lendületben

Fotó: Aranyi Zoltán

A képet elkészíteni nagyon nehéz volt. Egy gyorsan mozgó autót, motort is nagyon nehéz, de egy futó embert sokkal nehezebb, mivel a sebesség kisebb, így nehéz érzékeltetni a mozgást. A hinta egy kicsit nagyobb lendületet tud felvenni, viszont felvenni a hinta ritmusát a géppel úgy, hogy nem egy irányba kell mozgatni mint amikor egy autót, vagy motort fotózunk. Hanem oda-vissza, mintha én is hintáznék, ez elég nagy feladatnak bizonyult, és sokadikra sikerült ezt a képet elkészíteni. Végeredményben sikerült érzékeltetni a lendület hatását. Gép: Nikon D5100, 105mm, 1/6s, f/5.6. ISO 1000.

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Igen, azért hintán fényképezni úgy, hogy a fotóalanyon ne látszódjon bemozdulás, kemény feladat. Ennyire sötét volt, hogy 1/6 sec zársebességnél szükség volt 1000 ISO-ra? Egyébként pedig jó az ötlet, és gyakorlással (no meg persze türelemmel) még tovább lehet tökéletesíteni a mozgás érzékeltetésének ábrázolását.

Tetszett Zoltán fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Aranyi Zoltán további képei

MagányosanElég volt mára!Kicsi gesztenye, barna a szemeVörös szőnyegRészletLendületbenSzétrepülésNaplementézésOldtimerDrága időtöltésGoodbye SweetA karmester

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Aranyi Zoltán

2014-04-01 21:56:52

Krisztián, köszönöm az értékelést! Január elején készült a kép és korán sötétedet, és emlékszem is, hogy alacsonyabb ISO értéknél még hosszabb zársebességet választott a gép, így gyakorlatilag teljesen elmosódott képek készültek, mivel nem manuális módban volt, a gép ezért olyan ISO értéket választottam ahol még viszonylag gyorsabb zársebességgel készíthettem a képet, hogy legalább a fotó alany ne legyen bemozdulva teljesen.

Szalay Krisztián

2014-04-02 08:22:55

Zoltán, nagyon szívesen! Egyébként érdemes kísérletezni manuális módban is, nagyon sokat lehet belőle tanulni.

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Pillanatnyi beköszönés
  • Szív a szerelmesekkel
  • Szűk világ
  • Észrevétlenül
  • Elhagyott
  • Csiganász
  • Apróságok
  • Víztükör
  • Őszi Börzsöny
  • Lámpás a várban