Lendületben

Lendületben

Fotó: Aranyi Zoltán

A képet elkészíteni nagyon nehéz volt. Egy gyorsan mozgó autót, motort is nagyon nehéz, de egy futó embert sokkal nehezebb, mivel a sebesség kisebb, így nehéz érzékeltetni a mozgást. A hinta egy kicsit nagyobb lendületet tud felvenni, viszont felvenni a hinta ritmusát a géppel úgy, hogy nem egy irányba kell mozgatni mint amikor egy autót, vagy motort fotózunk. Hanem oda-vissza, mintha én is hintáznék, ez elég nagy feladatnak bizonyult, és sokadikra sikerült ezt a képet elkészíteni. Végeredményben sikerült érzékeltetni a lendület hatását. Gép: Nikon D5100, 105mm, 1/6s, f/5.6. ISO 1000.

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Igen, azért hintán fényképezni úgy, hogy a fotóalanyon ne látszódjon bemozdulás, kemény feladat. Ennyire sötét volt, hogy 1/6 sec zársebességnél szükség volt 1000 ISO-ra? Egyébként pedig jó az ötlet, és gyakorlással (no meg persze türelemmel) még tovább lehet tökéletesíteni a mozgás érzékeltetésének ábrázolását.

Tetszett Zoltán fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Aranyi Zoltán további képei

NaplementézésGoodbye SweetDark Side of The MoonMagányosanFüggő játszmaVörös szőnyegA karmesterLendületbenGondolkodom, tehát vagyokDesigned by Ferdinand PorscheElég volt mára!Utazó közönség

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Aranyi Zoltán

2014-04-01 21:56:52

Krisztián, köszönöm az értékelést! Január elején készült a kép és korán sötétedet, és emlékszem is, hogy alacsonyabb ISO értéknél még hosszabb zársebességet választott a gép, így gyakorlatilag teljesen elmosódott képek készültek, mivel nem manuális módban volt, a gép ezért olyan ISO értéket választottam ahol még viszonylag gyorsabb zársebességgel készíthettem a képet, hogy legalább a fotó alany ne legyen bemozdulva teljesen.

Szalay Krisztián

2014-04-02 08:22:55

Zoltán, nagyon szívesen! Egyébként érdemes kísérletezni manuális módban is, nagyon sokat lehet belőle tanulni.

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Orrszarvúbogár
  • Piros szirmok
  • A karmester
  • Kis Tisza
  • Pihenés egy Orchideán
  • Szemek a sötétben
  • Kisleányok
  • Szieszta
  • Goodbye Sweet