A felújított sebészeti épület

A felújított sebészeti épület

Fotó: Dr. Fenyő József

A kép Praktica MTL 50 géppel készült 5 éve, miután felújították a sebészeti épületet, itt található a sürgősségi osztályunk is ahol dolgozok. Évek óta igyekszem megörökíteni a kórházunkban zajló változásokat illetve szűkebb környezetemben a hétköznapjainkat is. Nem akartam az épületet “kopaszon” megörökíteni, ezért van a zöld előtér. Délutánig vártam a fotózással, ekkor tűnt a legmegfelelőbbnek a nap állása, és nagy szerencsém volt, mert előtte esett az eső, borús volt az ég, éppen kezdett sütni a nap mikor odaértem. Talán ennek köszönhetően lehet a zöldnek sokféle árnyalatát látni. Mivel analóg géppel fényképeztem, hosszú percekig kerestem a legmegfelelőbb nézőpontot, mert ugye az ember ilyenkor nem lő vaktában. Mikor az analóg és a digitális technika szóba kerül, szívesen szoktam mutatni ezt a képet, ami azért is kedves nekem, mert tényleg ilyen gyönyörű környezetben van a kórházunk, csak sokan észre sem veszik a napi hajtás közepette.

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

A filmre készült képek élnek. Gyönyörűen tükrözi a kép azt a pillanatot, amikor a felvétel készült. A kompozíció és az expozíció is tökéletes. Szubjektív véleményként annyit fűznék hozzá, hogy talán érdemes lett volna a földhöz közelebbi nézőpontból készíteni a képet, hogy az előtérben lévő növények jobban érvényesüljenek. Természetesen ettől függetlenül is nagyon szép a kép.

Tetszett József fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Dr. Fenyő József további képei

Kiscica ZolikávalA felújított sebészeti épület

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Amulett
  • Ahol a víz az úr
  • Mint egy helikopter
  • Szieszta
  • Találd ki, hogy ki vagyok, de nem ér lesni!
  • Kék ara
  • Az ócsai református templom udvarából
  • Dobogókő
  • Valentin-napi üzenet
  • Aratás után