A felújított sebészeti épület

Dr. Fenyő József
Dr. Fenyő József

A felújított sebészeti épület

A kép Praktica MTL 50 géppel készült 5 éve, miután felújították a sebészeti épületet, itt található a sürgősségi osztályunk is ahol dolgozok. Évek óta igyekszem megörökíteni a kórházunkban zajló változásokat illetve szűkebb környezetemben a hétköznapjainkat is. Nem akartam az épületet “kopaszon” megörökíteni, ezért van a zöld előtér. Délutánig vártam a fotózással, ekkor tűnt a legmegfelelőbbnek a nap állása, és nagy szerencsém volt, mert előtte esett az eső, borús volt az ég, éppen kezdett sütni a nap mikor odaértem. Talán ennek köszönhetően lehet a zöldnek sokféle árnyalatát látni. Mivel analóg géppel fényképeztem, hosszú percekig kerestem a legmegfelelőbb nézőpontot, mert ugye az ember ilyenkor nem lő vaktában. Mikor az analóg és a digitális technika szóba kerül, szívesen szoktam mutatni ezt a képet, ami azért is kedves nekem, mert tényleg ilyen gyönyörű környezetben van a kórházunk, csak sokan észre sem veszik a napi hajtás közepette.

Értékelés

A filmre készült képek élnek. Gyönyörűen tükrözi a kép azt a pillanatot, amikor a felvétel készült. A kompozíció és az expozíció is tökéletes. Szubjektív véleményként annyit fűznék hozzá, hogy talán érdemes lett volna a földhöz közelebbi nézőpontból készíteni a képet, hogy az előtérben lévő növények jobban érvényesüljenek. Természetesen ettől függetlenül is nagyon szép a kép.

Negyedszerre is megjelenik!

A Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes művet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatod meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Mi okozza az égbolt kiégését?

Kültéri felvételek esetén gyakori probléma, hogy napos időben vagy túl világos az égbolt, vagy a talaj túl sötét. Hiába igyekszünk köztes értékre fényt mérni, az óriási kontraszt ugyanúgy érzékelhető lesz a képen. A megoldás nem csak a beállításokban keresendő.

Olvass tovább

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Dr. Fenyő József további fényképei

A felújított sebészeti épület

A filmre készült képek élnek. Gyönyörűen tükrözi a kép azt a pillanatot, amikor a felvétel készült. A kompozíció és az expozíció is tökéletes. Szubjektív véleményként annyit fűznék hozzá, hogy talán…

Kiscica Zolikával

Mindig nagyra értékelem, amikor filmes géppel készült kép érkezik a Képértékelőbe. Tökéletes portré, gyönyörű kompozíció! A felvétel feltehetően a délutáni órákban készült, a nap állásából következtetve, ami gyönyörű megvilágítást adott…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató