Viharfelhők közelednek

Paluska Ildikó
Paluska Ildikó

Viharfelhők közelednek

Egy kirándulásom alkalmával készítettem ezt a képet. Tetszett ahogy a hegy csúcsát körbe öleli a felhő. Ezt a melankóliát szerettem volna vissza adni. Ezért gondoltam a fekete fehér jobban komorabbá teszi. Nikon Coolpix L120: 1/640s F3,1 ISO:80 f=4,5mm. Hogy bemozdulás mentes legyen a kép, állványt is használtam.

Értékelés

Gyönyörű szép kompozíció és kifejezetten drámai hatás jellemzi a fenti felvételt. A nagylátószög használatával tágas teret kaptunk, amit az átlós vonalak tesznek dinamikussá. A szürke árnyalatai valóban hangsúlyosabbá teszik a kép üzenetét. Az állvány használata segít a komponálásban, viszont 1/640 zársebességnél ezt szabad kézből is könnyedén ki lehetett volna exponálni. Nagyon szép munka, gratulálok hozzá!

Hozzászólások

Parsberg Erich

Nekem is tetszik, részint mert van hangulata, mondandója, másrészt prezentálja, hogy a jó képhez inkább kell jó szem, mint drága masina és hatalmas szaktudás.

2014-01-26 14:40:45 • Parsberg Erich

Negyedszerre is megjelenik!

A Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes művet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatod meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Mi okozza az égbolt kiégését?

Kültéri felvételek esetén gyakori probléma, hogy napos időben vagy túl világos az égbolt, vagy a talaj túl sötét. Hiába igyekszünk köztes értékre fényt mérni, az óriási kontraszt ugyanúgy érzékelhető lesz a képen. A megoldás nem csak a beállításokban keresendő.

Olvass tovább

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Paluska Ildikó további fényképei

Egy vízesés a zöld szigeten

Szépen tükrözi a felvétel a hozzáértő, tudatos alkotást! Az ND filter mindig jól jön, amikor hosszú záridővel dolgozunk. Ez teszi lehetővé a bemozdulás érzékeltetését a felvételen. Szabályos a kompozíció is,…

Viharfelhők közelednek

Gyönyörű szép kompozíció és kifejezetten drámai hatás jellemzi a fenti felvételt. A nagylátószög használatával tágas teret kaptunk, amit az átlós vonalak tesznek dinamikussá. A szürke árnyalatai valóban hangsúlyosabbá teszik a…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató