Szolgálatra várva

Nagyné Igaz Melinda Sára
Nagyné Igaz Melinda Sára

Szolgálatra várva

Árpád-kori templom került az utunkba. Gyönyörű szent hely évszázadok óta. Ahogy körülnéztem, először az ablakon besétáló napfény ragadta meg a figyelmemet. Aztán észrevettem a gyertyákat. Fényadók ők is, de nem versenghetnek a Nappal. Tartással várnak sorukra. Estére eljön számukra is a szolgálat ideje.

Értékelés

Való igaz, hogy hangulatos a felvétel az ablakon beszűrődő napfénnyel. Ugyan kis kiégést kaptunk, de ettől még az expozíció helyes. Ilyen nagy kontrasztot, amit a sötét területek és a csúcsfények adnak, digitális géppel elég nehéz áthidalni. Csak érdekességképpen jegyzem meg, hogy a pankromatikus (fekete-fehér) filmek jóval nagyobb tartományt biztosítanak mint a digitális szenzor. Ha teheted, próbáld ki! Érdemes.

Hozzászólások

Nagyné Igaz Melinda Sára

Köszönöm az értékelést és a tanácsot.

2014-04-02 15:25:12 • Nagyné Igaz Melinda Sára

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Gyors siker fotósként: growth hacking az online marketing segítségével

Ha nem csak magadnak szeretnél fotózni, biztos felmerült már benned sokszor a kérdés, hogyan juthatnál el minél több emberhez fotóiddal, szolgáltatásaiddal. Összeszedtem Neked a 3 legfontosabb online marketing trendet, melyekre érdemes lesz odafigyelned 2019-ben.

Olvass tovább

Hullócsillag és villám fotózás

A hullócsillagok és a villámok fotózása az egyik legnépszerűbb fényképezési téma azok között, akik egy kicsit is többre vágynak a céltalan kattintgatástól. Villámot és hullócsillagot nem lehetetlen küldetés lencsevégre kapni, de azért igényel némi fotográfiai jártasságot. Ez a cikk alapvető információkat közöl a témában.

Olvass tovább

Milyen mértékig kívánatos az utómunka?

A fotográfiában az egyik legvitatottabb téma az utómunka kérdése. Vannak akik ellenzik azzal az indokkal, hogy az már nem fényképészet a szó legszorosabb értelmében, és ott vannak persze azok is nem kis létszámban, akik utómunka nélkül el sem tudják képzelni az életet. Hol a határ? Lehet-e racionális középutat találni?

Olvass tovább

Nagyné Igaz Melinda Sára további fényképei

Szolgálatra várva

Való igaz, hogy hangulatos a felvétel az ablakon beszűrődő napfénnyel. Ugyan kis kiégést kaptunk, de ettől még az expozíció helyes. Ilyen nagy kontrasztot, amit a sötét területek és a csúcsfények…

Különös életérzés

Nem rossz a kép, bár érdemes lett volna egy merészebb kompozíciót kipróbálni úgy, hogy az állathoz közelebb merészkedik, majd nagylátószöggel, békaperspektívából készíti el a képet. Így az amúgy is bivalyerős…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató