Szolgálatra várva

Nagyné Igaz Melinda Sára
Nagyné Igaz Melinda Sára

Szolgálatra várva

Árpád-kori templom került az utunkba. Gyönyörű szent hely évszázadok óta. Ahogy körülnéztem, először az ablakon besétáló napfény ragadta meg a figyelmemet. Aztán észrevettem a gyertyákat. Fényadók ők is, de nem versenghetnek a Nappal. Tartással várnak sorukra. Estére eljön számukra is a szolgálat ideje.

Értékelés

Való igaz, hogy hangulatos a felvétel az ablakon beszűrődő napfénnyel. Ugyan kis kiégést kaptunk, de ettől még az expozíció helyes. Ilyen nagy kontrasztot, amit a sötét területek és a csúcsfények adnak, digitális géppel elég nehéz áthidalni. Csak érdekességképpen jegyzem meg, hogy a pankromatikus (fekete-fehér) filmek jóval nagyobb tartományt biztosítanak mint a digitális szenzor. Ha teheted, próbáld ki! Érdemes.

Hozzászólások

Nagyné Igaz Melinda Sára

Köszönöm az értékelést és a tanácsot.

2014-04-02 15:25:12 • Nagyné Igaz Melinda Sára

Negyedszerre is megjelenik!

A Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes művet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatod meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Mi okozza az égbolt kiégését?

Kültéri felvételek esetén gyakori probléma, hogy napos időben vagy túl világos az égbolt, vagy a talaj túl sötét. Hiába igyekszünk köztes értékre fényt mérni, az óriási kontraszt ugyanúgy érzékelhető lesz a képen. A megoldás nem csak a beállításokban keresendő.

Olvass tovább

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Nagyné Igaz Melinda Sára további fényképei

Szolgálatra várva

Való igaz, hogy hangulatos a felvétel az ablakon beszűrődő napfénnyel. Ugyan kis kiégést kaptunk, de ettől még az expozíció helyes. Ilyen nagy kontrasztot, amit a sötét területek és a csúcsfények…

Különös életérzés

Nem rossz a kép, bár érdemes lett volna egy merészebb kompozíciót kipróbálni úgy, hogy az állathoz közelebb merészkedik, majd nagylátószöggel, békaperspektívából készíti el a képet. Így az amúgy is bivalyerős…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató