Mosoly

Mosoly

Fotó: Ferencz Mónika

Detroitban manapság nem könnyű az élet. Az autógyártás fellegvára, az egykori megapolisz lassan teljesen kiürül. A hatalmas felhőkarcolók bedeszkázott ablakokkal üresen állnak. Ezen a képen a gyönyörű fényeken túl azt a mosolyt (és a diszes kandellábert) szerettem volna megmutatni, ami szerintem egy kis derűt visz a nyomasztó reménytelenségbe. A képet - a borzalmas közbiztonság miatt - lassan mozgó autóból készítettem egy Sony A300 vázzal és egy régi FF Minolta obival. A legnagyobb technikai problémám vele az általam nehezen korrigálható perspektívatorzulás.

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Perspektíva torzuláshoz perspektíva korrekciós lencséket, több időt, jobb közbiztonságot, és egy állványt érdemes használni. :)

Mozgó autóból így is nagyon szép a felvétel! Kifejezetten művész hatást kelt a kompozíció, benne a kandelláber sziluettjével. Érdekes hatást kelt a teleobjektív, ami összenyomja a teret, és megmutat egy részletet az óriási épületből. Az életlen területek pedig közrefogják a fókuszban a mosolyt az ablakon.

Tetszett Mónika fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Anyu
  • Szétrepülés
  • A zene, a zene, a zene kell!
  • A csend hangja
  • Cherry ice cream
  • A vízből kinőtt fa
  • A repülni nem tudó méh
  • Grand Canyon télen
  • Vakító szépség