Valahol messze

Dobsa István
Dobsa István

Valahol messze

A fotóm egy Nikon D5100-as vázzal, 18-55mm-es kit objektívvel készült. Elkapott a pillanat varázsa, ezért mindenképp fotóznom kellett. Ez az első olyan képem, amin utómunka is készült, a felhők kiemelése miatt enyhe HDR-t kapott a fotó. Magát a kompozíciót, komornak, enyhén misztikusnak szántam! Szép képeket mindenkinek! István

Értékelés

Ez aztán a téli hangulat! Nagyon szép lett a fenti felvétel, és egyáltalán nem zavaró az utómunka. A felhők kiemelése kimondottan jót tett a képnek. Ahogyan minden képen, úgy itt is a világos területek vonzzák a tekintetet. Először a komor felhőket pillantjuk meg, majd szépen az út vezeti a néző figyelmét tovább. Tökéletes a kompozíció, és abszolút szépen kommunikál a kép! Gratulálok hozzá!

Hozzászólások

Parsberg Erich

Nagyon kellemes kép! Kíváncsi lennék, mi célt szolgált ez a piciny házikó.

2014-02-04 14:28:09 • Parsberg Erich

Dobsa István

Köszönöm szépen! Örülök, hogy tetszik! Még a szovjet időkből való, egykori benzinkút pénztárhelyisége volt… :) Azóta az idő rányomta vasfogát…

2014-02-04 14:50:29 • Dobsa István

Faragó Levente

Pazar kép. Nem tudnám megmondani, hogy mi tetszik benne. De tény, hogy ez az első kép, ami miatt percekig legeltetem a szemem a téli pusztán. Gratula hozzá!

2014-02-22 23:15:11 • Faragó Levente

Dobsa István

Nagyon szépen köszönöm! :) Megtisztelsz!

2014-02-23 11:35:58 • Dobsa István

Tömösközi Károly

Nagyon hangulatos kép. Tényleg a tél, a zúzmarás fák szépsége és a komorság kavarodik bennem, amit az elhagyatott épület és a sötét felhők keltenek. Gratulálok!

2015-06-30 17:03:38 • Tömösközi Károly

Negyedszerre is megjelenik!

A Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes művet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatod meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Mi okozza az égbolt kiégését?

Kültéri felvételek esetén gyakori probléma, hogy napos időben vagy túl világos az égbolt, vagy a talaj túl sötét. Hiába igyekszünk köztes értékre fényt mérni, az óriási kontraszt ugyanúgy érzékelhető lesz a képen. A megoldás nem csak a beállításokban keresendő.

Olvass tovább

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Dobsa István további fényképei

Valahol messze

Ez aztán a téli hangulat! Nagyon szép lett a fenti felvétel, és egyáltalán nem zavaró az utómunka. A felhők kiemelése kimondottan jót tett a képnek. Ahogyan minden képen, úgy itt…

Téli nyugalom

A kép minden szegletéről sugárzik, hogy szeretettel és odafigyeléssel készült. Öröm látni ilyen munkát. Külön dicséret érdemel, hogy a kép nem utómunkált. Ez az eredménye annak, amikor valaki érti, hogyan…

Békesség

Nagyon szeretem azokat a képeket, amelyeken nem az utómunka dominál, hanem a fotós tudása. Ez a kép ilyen. Tökéletes a kompozíció és az expozíció is. A képi elemek elhelyezése az…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató