Fasor

Faragó Levente
Faragó Levente

Fasor

Erre a képre nagyon büszke vagyok. Szerintem egész jól sikerült. Mégis mikor büszkén és örömmel mutatom meg barátaimnak és család tagjaimnak, unottan lapoznak a következőkre. Tényleg én látom rosszul, és csak átlagos, vagy olyan se a kép? Érdekelne egy szakember véleménye, hogy mi a rossz ebben a fotóban! Vagy lehet, csak azért tűnik nekem olyan jó képnek, mert bennem élnek az emlékek a hellyel kapcsolatban? Mert emlékszem a kép nélkül is arra, hogy mit fotóztam? Mi az elfogulatlan értékelés? Látszik képen a fasor különlegessége és a hangulata? Köszönöm az értékelést!

Értékelés

A fotó úgy szép, ahogyan van, semmiképpen nem nevezhető unalmasnak. Azt nem szabad elfelejteni, hogy vannak, akik nem rendelkeznek kifinomult látásmóddal, és nem veszik észre a képben rejlő finomságokat, tehát ne ebből indulj ki. Művészetről beszélünk.

Annyit még ki lehetett volna próbálni, hogy hogyan hatna a kép, ha függőleges formában készült volna. Amikor a függőleges irányvonalak dominálnak (mint például ezen a fényképen), akkor célszerű olyan formában (is) elkészíteni a képet. Ettől függetlenül szép munka!

Hozzászólások

Szalontai István

Szia, nekem nagyon tetszik, rettentő dinamikája van a fasornak a képen. Megszabad tudni hol is készült a felvétel?
Gratulálok hozzá!

2014-02-22 18:02:54 • Szalontai István

Faragó Levente

Kedves István, köszönöm az elismerő sorokat! A kép egy kirándulás alkalmával készült Észak-Írországban. ( http://goo.gl/maps/NOZWf ) ezen a helyen található a fasor, ami valóban nem egy átlagos fasor.

2014-02-22 18:55:02 • Faragó Levente

Bitskey Szilvia

Gratulálok a képhez! Szerintem nem mindennapi fasor. Engem megfogott :)

2014-02-22 22:44:15 • Bitskey Szilvia

Faragó Levente

Köszönöm Szilvia

2014-02-23 13:25:16 • Faragó Levente

Nagyné Igaz Melinda Sára

István, a fotó varázslatos. Hogy nem mindenki látja meg benne a csodát, ne szegje kedvét. A kép megvárja az őt értékelő közönséget :)

2014-02-25 11:17:31 • Nagyné Igaz Melinda Sára

Nagyné Igaz Melinda Sára

Bocsánat, Levente, elkereszteltelek hozzászólásomban :)

2014-02-25 16:51:09 • Nagyné Igaz Melinda Sára

Faragó Levente

Kedves Melinda Sára, mivel elnyerte kép a tetszésedet, megbocsátok :-) Komolyra fordítva, köszönöm az kedves, elismerő sorokat!

2014-02-25 19:51:13 • Faragó Levente

Negyedszerre is megjelenik!

A Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes művet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatod meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Mi okozza az égbolt kiégését?

Kültéri felvételek esetén gyakori probléma, hogy napos időben vagy túl világos az égbolt, vagy a talaj túl sötét. Hiába igyekszünk köztes értékre fényt mérni, az óriási kontraszt ugyanúgy érzékelhető lesz a képen. A megoldás nem csak a beállításokban keresendő.

Olvass tovább

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Faragó Levente további fényképei

Egy ködös reggel

Semmi értelme foglalkozni a fotózás inkvizítoraival, hiszen az egész arról szól, hogy élvezd, amit csinálsz. Ha épp mobil van kéznél, akkor azt használod, egyszerű kompozíciós technikák alkalmazásával mobillal is szép…

Glenveag vára

Szerintem megadtad a választ a kérdésedre. Igen, ehhez egy magasabb minőségű gépre lenne szükség. Nem tudom, hogy ebben a típusban vannak-e olyan beállítások, amik a színtelítettségre vonatkoznak, de ha van,…

Gleninchaquin Park

Először is azt kell tudni, hogy az 50 mm-es gyújtótávolság (vagy ennek megfelelő érték az adott gépen) adja azt a perspektívát, ami nagyjából megfelel az emberi szem látásának. A kép…

Tovább az úton

Jól látszik a képen a teleobjektív hatása, ahogy összenyomja a teret. Érdekes a felvétel ebből a szempontból, mivel a teret a nagylátószög érzékelteti igazán, főleg akkor, amikor előteret is komponálunk…

Sci-fi

Tényleg UFO-s hangulatot sugároz a kép. Ötletes a kompozíció. Olyan hatást kelt, mintha a fű mögül lesnénk az objektumot. A kis mélységélesség, a színek kontrasztja szépen elkülöníti a témát az…

Fasor

A fotó úgy szép, ahogyan van, semmiképpen nem nevezhető unalmasnak. Azt nem szabad elfelejteni, hogy vannak, akik nem rendelkeznek kifinomult látásmóddal, és nem veszik észre a képben rejlő finomságokat, tehát…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató