Az autóm kulcsa

Szabó László
Szabó László

Az autóm kulcsa

A felvételt Nikon D3100 géppel és AF-S DX 18-55 VR teleobjektívvel készítettem. Eredeti kép a gépből, nincs szerkesztve sőt méretezve sem. Nem tudom, hogy kompakt gépekkel meg e lehet csinálni. Képet úgy készítettem, hogy a beton járdára raktam a kulcsot, lehajolva be állítottam az élességet, majd az exponáló gomb megnyomásával egy időben el csavartam az objektív távolság beállító részét.

Értékelés

Nagyon ügyes technika, és igazán jól sikerült megoldani ezt a trükköt. A kompakt gépek nem igazán alkalmasak az ilyen fajta trükközésekre. Főként azért nem, mert ehhez a felvételhez szükség van a manuális állításra is. Ez kompakt gépeken nem jellemző. Érdekes hatást kelt a kép. Ahogyan nézzük, olyan érzésünk támad, mintha folyamatosan hullámzana a szemünk előtt a jelenet. Érdekes felvétel!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Gyors siker fotósként: growth hacking az online marketing segítségével

Ha nem csak magadnak szeretnél fotózni, biztos felmerült már benned sokszor a kérdés, hogyan juthatnál el minél több emberhez fotóiddal, szolgáltatásaiddal. Összeszedtem Neked a 3 legfontosabb online marketing trendet, melyekre érdemes lesz odafigyelned 2019-ben.

Olvass tovább

Hullócsillag és villám fotózás

A hullócsillagok és a villámok fotózása az egyik legnépszerűbb fényképezési téma azok között, akik egy kicsit is többre vágynak a céltalan kattintgatástól. Villámot és hullócsillagot nem lehetetlen küldetés lencsevégre kapni, de azért igényel némi fotográfiai jártasságot. Ez a cikk alapvető információkat közöl a témában.

Olvass tovább

Milyen mértékig kívánatos az utómunka?

A fotográfiában az egyik legvitatottabb téma az utómunka kérdése. Vannak akik ellenzik azzal az indokkal, hogy az már nem fényképészet a szó legszorosabb értelmében, és ott vannak persze azok is nem kis létszámban, akik utómunka nélkül el sem tudják képzelni az életet. Hol a határ? Lehet-e racionális középutat találni?

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató