A hídon túl

Szalontai István
Szalontai István

A hídon túl

Sziasztok, első feltöltésem látjátok, a kép egy EOS 7D-vel készült, 15-85mm es obival, 1/200, f/8.0, 17mm, ISO125 beállításokkal, egy évvel ezelőtt. Az éles kontrasztok miatt nem volt egyszerű, erős napsütés hátulról, a magas épületek árnyékával egyszerre, próbáltam minél lejjebbről fotózni, hogy a híd elég hangsúlyos legyen az épületekhez viszonyítva, és persze elkapni úgy, hogy ne legyen tele autóval! Az zavaró lett volna szerintem.

Értékelés

Álomszép felvétel, ügyes komponálás jellemzi a képet. A forgatag ellenére sikerült egy szép, letisztult, harmonikus egységet kapnunk, ami a kompozíciós vonalakban, felületekben, színekben jelenik meg. Kimondottan látványos, ahogy a híd keresztben átszeli az épületeket. A kép a harmadolás szabályai szerint készült. Nagyon szép munka!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató