Nincs hajgumi

Deli Gábor
Deli Gábor

Nincs hajgumi

A képet egy Nikon D5100-al és a kit lencsével (18-105) készítettem a legelső gyerekfotózásomon. Állandó fényű lámpát használtam közben és a high-key effekt volt kiválasztva. Ez a kép azért tetszik mert sikerült azt a pillanatot elkapni amikor a hajgumit kitépte a hajából a gyerkőc. Nem nagyon volt hajgumi még a hajában, csak a fotózás kedvéért akarta az anyuka belerakni és ennek ez lett a végeredménye. Szeretem a fekete fehér képeket és ezért készítettem el ezt a változatot a képből. A hajnál és a szemnél használtam minimális élesítést.

Értékelés

Aranyos kép a gyerkőcről, azonban két hiba van, amin érdemes változtatni. Az egyik, hogy a tekintet irányába célszerű nagyobb helyet hagyni, mintsem mögötte. Itt pont fordítva látjuk. A másik hiba a világítással kapcsolatos: az arc szemből derítetlen, míg oldalt már majdnem a kiégés határán van. Egy képen mindig a világos foltok vonzzák a tekintetet, így pont egy olyan területet látunk meg elsőnek, ami érdektelen. Ezt a fény irányának megváltoztatásával lehet orvosolni.

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató