Meghitt naplemente

Meghitt naplemente

Fotó: Rátkai Edit

A kép egy Nikon D7100 -assal készült, f4,2, exp.idő: 1/2000. Ausztriában a Fakker - see tó partján készült. Csodás volt az “olvadozó“tél, és a “kopogtató” tavasz naplementéjének ölelésében látni ezt a “családot”. ;o). Szerettem volna, ha átjön a képen, hogy a hó ellenére mégis melegséget árasztanak. Tetszett a fa meleg barnaságának, és a hó fehérségének kontrasztja.

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

A lemenő napfény teszi meleggé, barátságossá a fotó témáját. Mivel mozdulatlan felvételről van szó, így felesleges az 1/2000 zársebesség. Valószínűleg magas fényérzékenységet is kellett állítani, hiszen ilyen rekesz és záridő értékek mellett a kép túlságosan alexponált lenne. Ilyen fényviszonyok mellett érdemes 100, 200 ISO érzékenységet állítani, hogy minimális képzajt kapjunk.

Ami pedig a kompozíciót illeti, elsőre nehéz megmondani, hogy mi a kép fő témája. A kis építmény vagy előtte a szobrok is? Vagy azok inkább előtérnek minősülnek? A megoldás a nagylátószög lett volna egy közelebbi nézőpontból, ami szétnyitja a teret és jobban elrendezi a képi elemeket, valamint növeli a térérzetet.

Tetszett Edit fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Rátkai Edit

2014-03-14 18:56:56

Kedves Krisztián! Nagyon köszönöm a lehetőséget, és az igen hasznos értékelést! Igyekszem ezeket jl megjegyezni ;o) annak érdekében, hogy minél szebb képeket készíthessek!

Szalay Krisztián

2014-03-15 08:43:15

Kedves Edit! Nagyon szívesen! Örülök neki, hogy hasznosnak találtad az értékelést! Jó fotózást kívánok! :)

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Görög óvárosi ajtó
  • Pontos idő
  • Cím nélkül
  • Szfinx
  • Küzdelem
  • Macska és ember
  • Fotós fotózza a fotóst ahogy fotózik
  • Sziluett
  • Fény, árnyék, nyugalom
  • Priscilla