Halottak napján égő gyertyák csodállatos fényei

Halottak napján égő gyertyák csodállatos fényei

Fotó: Szabó Réka

Ezt a képemet egy Panasonic TZ40-es kompakt géppel készítettem, ISO 100, f/3,9, 1/2s, fókusztávolság: 7,4mm. Halottak napján, este, mikor minden fény kihunyt olyan gyönyörű lesz a temető, olyan megható, olyan látványt nyújt, ami szinte megbabonázza az embert. Ahogy engem is mindig megbabonázott és miután nagyon rákaptam a fényképezésre, gondoltam megörökítem, természetesen tiszteletben tartva a kegyeleti jogokat. Így szépen fogtam magam, a kis kompakt gépemet és elmentem a temetőbe. Hihetetlen érzés volt, hogy nemcsak látom a gyertyák sokaságát, szépséges fényét az éjszakában egy igen meghitt pillanatban, hanem meg is tudtam örökíteni. Sok szép gyertya égett ekkor, engem mégis a piros fogott meg, hisz ennek a fénye a elkápráztató volt számomra. Így született meg ez a képem.

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Szépen visszatükrözi a felvétel a megörökített hangulatot. Egyetlen zavaró dolog a képen, az, hogy a fotó témája elvész a képen. Sokkal hangsúlyosabb lenne, ha közelebbi nézőpontból készült volna a felvétel. A középre komponálást is célszerű elkerülni, hogy az amúgy statikus felvételen kis feszültség keletkezzen a súlypont kibillentésével. Erről lehet részletesen olvasni a letölthető anyagok között, Kompozíció címmel.

Tetszett Réka fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Szabó Réka

2014-03-19 21:53:49

Köszönöm szépen az értékelést,igazán hasznos információkat kaptam. Az értékelésed alapján jobban megnéztem a képet és valóban elveszik a téma. A középre helyezést pedig csupán azért használtam,mert mindenki azt mondta,hogy a fő témát középre kell helyezni a fotón. De miután elovastam a könyved jöttem rá,hogy valóban unalmas és egyhangú,azóta igyekszem a gyakorlatban is használni az aranymetszést és harmadolást. Még egyszer köszönöm!

Szalay Krisztián

2014-03-20 11:50:40

Ki az a mindenki, ak azt mondta, hogy középre kell komponálni? :) Érdemes elolvasni könyveket rajzolásról, festészetről, azokban nagyon sok hasznos infó van a képalkotásról, de eljöhetsz az előadásra is, ott is kivesézzük rendesen példaképekkel.

Szabó Réka

2014-03-21 09:04:41

Tény és való, hogy nem éppen profi fotósoktól érdeklődtem az elején a fotózásról, hanem ismerősöktől, akik régebb óta fényképeznek és ők mondták, hogy a fő témát mindig helyezzem középre. Szabályosan le is toltak, ha nem középen volt a fő téma, de miután elkezdtem jobban érdeklődni a fotózás iránt, elkezdtem mindeféle könyveket vásárolni, köztük a tiédet is és jöttem rá, hogy nem muszáj a fő téma középre helyeződjön :). Mindenképpen részt fogok venni az előadásodon, mert nagyon érdekel a fényképezés :)

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Egy hely, ahol megállt az idő
  • Elhagyatott
  • Merre tartasz?
  • Viadukt
  • Részlet
  • Itt van az Ősz, itt van újra
  • Virág
  • A fény felé
  • Legyekre várva
  • Az autóm kulcsa