Egy hely, ahol megállt az idő

Lovas Gábor
Lovas Gábor

Egy hely, ahol megállt az idő

A fotó egy Canon 1000D-vel és 18-55 obival készült. Első fotóim egyike. A képen az érintetlen vadont próbáltam lefotózni, háttérben a Waikato folyóval. Hétvégente amikor csak tudok, elmegyek túrázni a hegyekbe, sok a látnivaló. Alig fél éve ismerkedek a tükrös gépek világával, de nagyon tetszik. Tervezem, hogy egy Canon 7D vagy 70D géppel egy fokkal feljebb lépjek a “szamárlétrán”. Köszönöm!

Értékelés

Igazán lenyűgöző a táj, érdemes is megörökíteni. Első fotónak kitűnő. Kicsit zavaró az égbolt kiégése, viszont, ha alább exponálsz, akkor meg a sötétebb területek lesznek részlettelenek. Ilyenkor jó szolgálatot tesz az átmenetes semleges szűrő, amivel az égboltot lehet alexponálni.

Hozzászólások

Lovas Gábor

Köszönöm szépen Krisztián. :)

2014-04-02 22:46:48 • Lovas Gábor

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

A harmónia megteremtése

Harmónia nélkül nem jöhet létre tetszetős alkotás. Hiánya önmagában megakadályozza a kompozíció egységét. Minden valamirevaló fényképen felfedezhetünk összhangot, ami a számos képi elemből összefüggő egészet alkot. Hogyan nyilvánul meg mindez a gyakorlatban?

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató