Óvó kezek

Bőcs Tímea
Bőcs Tímea

Óvó kezek

Nehéz feladat egy 2 hónapos kisbabának lefényképezni a lábát. Pláne úgy, hogy Zsófikánk keze-lába állandóan mozog. De nekem sikerült.  Kb fél órát feküdtem egy pózban mire összejött. A képet először színesben akartam feltölteni, de nekem jobban tetszik így a kép. A kép Canon EOS 1100D géppel készült.

Értékelés

Két szembetűnő dolog van a képen, ami zavaró hatást kelt. Az egyik a helytelen fókuszálás. Ha a gyermek lába a fő téma, akkor arra kell az élességet állítani. Ha mozog, akkor a megoldás a követő autófókusz (AF-C) használata. A másik a téma elhelyezése. A gyermek térde a háttérben érintőre veszi a kép szélét, miközben a kép alsó részében meg túl sok az üres hely. Ezt a kamera emelésével lehetett volna orvosolni. A fekete-fehér tónusok jó választás volt.

Hozzászólások

Bőcs Tímea

Köszi, igyekszek! :)

2014-04-17 10:16:32 • Bőcs Tímea

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató