4WD

4WD

Fotó: Aranyi Zoltán

Gondoltam gyakorlom egy kicsit a svenkelést. A Hősök terénél elég nagy hely van lekövetni a Dózsa György úton elhaladó forgalmat. Természetesen kikapcsoltam a képstabilizátort, és a fókusz beállításoknál a Dynamic Aera-ra váltottam. Ezek után jött a játék a záridő megválasztásával ami valahol 1/125 és 1/30-nál próbálgattam. Ami viszont plusz odafigyelést igényel az a pont megválasztása ahol a képet elkattintja az ember. Ezután a gyújtótávolság ideális megválasztása az egyik legfontosabb dolog. Mivel a lekövetést már érdemes nagyon hamar megkezdeni egy rossz gyújtó távolság a kép elkattintásakor teljesen tönkre teszi a kompozíciót. Mivel az autó folyamatosan közeledik nem érdemes magas zoom értéket használni mert egy adott pillanatban már túl közel lesz így a kép hatását veszti. Nikon D5100 Iso 100   70mm F/13 1/30sec

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

Igazi színfolt ez a kép a képértékelőben. Helyesbítve szürkeárnyalatos folt. A svenkelés nagyon látványos technika, ha egy mozgó tárgy dinamikáját szeretnénk kiemelni. Ez sikerült is, méghozzá nagyon jól. Szépen kiemelkedik az autó az elmosódott városi környezetből. Lekövetéses fényképezésnél nem könnyű eltalálni az aranymetszést, mégis sikerült. Külön dicséret jár, mert az autó előtt hagytad a több teret, érzékeltetve annak haladását. Szép munka, gratulálok!

Tetszett Zoltán fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Aranyi Zoltán további képei

Vörös szőnyegKicsi gesztenye, barna a szemeGondolkodom, tehát vagyokÜdvözlégy December!Tíz emeletTükröm TrükkömRészletUtcazenészDark Side of The MoonFüggő játszmaUtazó közönségAranyrudak

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • A magány hídja
  • Vajon hány csillagos?
  • Ebéd
  • Legyekre várva
  • Csokis brownie
  • Magányosan
  • Tihanyi Belső-tó vihar előtt
  • Alpesi délután
  • Őszi, ködös napfelkelte
  • Balatonfüredről