Magányosan

Kövesi Zoltán
Kövesi Zoltán

Magányosan

Ez a kép is Tihanynál készült a Belső tó mellett. Elhagyatott kút ez, ami várja a közelgő vihar ostromát. Előző képemhez hasonlóan ez is FujiFilm bridge kamerával készült, s kapott némi szoftveres hdr-t a drámaibb hatás érdekében. Jó lett volna nagyobb szeletet hasítani a tájból, amivel érzékelhetőbbé válhatott volna a magány, de a környezet ezt nem tette lehetővé.

Értékelés

Való igaz, hogy nagyobb látószög jobban érzékeltette volna a teret, azonban a kép így sem rossz. Nem is a HDR zavaró benne, hanem a lágyítás. Ilyen esetben érdemes inkább a kontraszttal játszani. Ettől függetlenül szépen meg van komponálva, van előtér, az irányvonalaknak megfelelően álló formátumban készült.

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Gyors siker fotósként: growth hacking az online marketing segítségével

Ha nem csak magadnak szeretnél fotózni, biztos felmerült már benned sokszor a kérdés, hogyan juthatnál el minél több emberhez fotóiddal, szolgáltatásaiddal. Összeszedtem Neked a 3 legfontosabb online marketing trendet, melyekre érdemes lesz odafigyelned 2019-ben.

Olvass tovább

Hullócsillag és villám fotózás

A hullócsillagok és a villámok fotózása az egyik legnépszerűbb fényképezési téma azok között, akik egy kicsit is többre vágynak a céltalan kattintgatástól. Villámot és hullócsillagot nem lehetetlen küldetés lencsevégre kapni, de azért igényel némi fotográfiai jártasságot. Ez a cikk alapvető információkat közöl a témában.

Olvass tovább

Milyen mértékig kívánatos az utómunka?

A fotográfiában az egyik legvitatottabb téma az utómunka kérdése. Vannak akik ellenzik azzal az indokkal, hogy az már nem fényképészet a szó legszorosabb értelmében, és ott vannak persze azok is nem kis létszámban, akik utómunka nélkül el sem tudják képzelni az életet. Hol a határ? Lehet-e racionális középutat találni?

Olvass tovább

Kövesi Zoltán további fényképei

Görög óvárosi ajtó

Először is nagyon örülök neki, hogy rátaláltál arra a stílusra, amit magadénak érzel! Ez az egyik legfontosabb dolog a művészetben. Az erős kontraszt hangsúlyossá teszi a fények és az árnyékok…

Magányosan

Való igaz, hogy nagyobb látószög jobban érzékeltette volna a teret, azonban a kép így sem rossz. Nem is a HDR zavaró benne, hanem a lágyítás. Ilyen esetben érdemes inkább a…

Tihanyi Belső-tó vihar előtt

Nagyon szép, művészi hatást eredményezett az utómunka az amúgy is jól komponált képen. A horizont vízszintben van, ahogy annak lennie kell, a stég átlós vonalvezetése ad némi dinamikát a képnek,…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató