Ébredező város

Morvay Tibor
Morvay Tibor

Ébredező város

Ezt a képemet egy Fuji HS 20 EXR géppel készítettem. Egy párás téli délelőttön. A városon ülő pára és a téli gyenge napsugarak okozta csillogás és a különbség az előtér napsugarai, és a háttér homályba veszése fogott meg. A kép jobb felső része picit világos lett szerintem, azon nem tudtam sehogy javítani. További jó fényeket mindenkinek!

Értékelés

A jobb felső részén a becsillanást az átmenetes semleges szűrővel (GND Filter) lehetett volna orvosolni felvétel közben. Az egy olyan szűrő, ami nem módosítja a színeket (ezért semleges), és átmenetesen engedi át a fényt. Ezzel alá lehet exponálni a kép egy részét. Ami picit zavaró a képen, az az, hogy a távcső pont a kép szélét érinti. Viszont az átlós vonalvezetés és a kerítés által vetett árnyékok kifejezetten dinamikussá teszik a képet. A színek harmóniája is teljesen rendben van.

Hozzászólások

Bousbia Zsanett

Gratulàlok a képhez!

2014-06-04 17:48:12 • Bousbia Zsanett

Morvay Tibor

Köszönöm :)

2015-01-16 21:30:38 • Morvay Tibor

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató