Henyélés a mólón

Henyélés a mólón

Fotó: Tolnai Ádám

Nikon D7100, AF-s NIKKOR 18-105mm, f/5.6, 1/400s, ISO 100. Ezen a képen, az otthoni kedvenc egész napos tevékenységét örökítettem meg. Végeztem egy kis színkorrekciót, vágást, kontraszt/fényerő korrekciót. Remélem ez még belefér, és nem lett túl mű. Bár páran megjegyezték a szemek élénkségét! Annyit változtatnék még utólag, hogy nagyobb rekesszel készíteném, így a téma teljes egészében éles lenne, nem csak nyakig. Első képeim egyike.

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

A nagyobb rekeszt gondolom úgy érted, hogy nagyobb értékkel, azaz szűkíteni a rekeszt, és így kapsz nagyobb mélységélességet. Ez is lehet egy megoldás, és az is, ha nagylátószöggel dolgozol. Minél rövidebb a gyújtótávolság (ezzel együtt a látószög növekszik), annál nagyobb mélységélességet kapsz.

Lehetett volna még annyival túlexponálni, hogy a világos területek még ne égjenek be, vagy ha már utómunkáltad a képet, akkor a sötétebb területek kaphattak volna némi derítést.

Ami nekem picit zavaró a képen, az a túlzott vágás. Szerintem ezek az oldalarányok nem tesznek jót a képnek. A kép méreténél is érdemes az aranymetszést, arany arányt figyelembe venni a legjobb hatás elérése érdekében.

Tetszett Ádám fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Tolnai Ádám további képei

Henyélés a mólónNapfelkelte StájerországbanBerepülés

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Tolnai Ádám

2014-08-02 09:25:27

Köszönöm az értékelést, és a hasznos infókat! Legközelebb figyelni fogok ezekre, a kép készítésekor, és az utómunkálatban is!

Szalay Krisztián

2014-08-09 19:21:38

Nagyon szívesen, és örülök, ha tudtam ezzel segíteni!

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Goodbye Sweet
  • Nem esett messze az alma a fájától
  • Virág
  • Angel
  • Fotós fotózza a fotóst ahogy fotózik
  • Az öreg csikós
  • Merengő messzeség
  • Fénysebességgel
  • Gyermekévek
  • Mézeskalács karácsonykor