Nagymamám előkertjében

Vadász Zsófia
Vadász Zsófia

Nagymamám előkertjében

A kép június elején készült Canon EOS 600D-vel a kora esti órákban, épp nagymamámat látogattuk meg mikor kedvet kaptam egy kis felfedező túrához az udvaron. Eddig még nem készítettem direkt fekete-fehér képet, úgyhogy ez az első próbálkozások egyike. Inkább a hangulat miatt döntöttem e mellett, hiszen a fekete-fehér számomra mindig a régi időket idézi vissza, így talán jobban passzolt nagymamám kertjének képéhez is. A kép két szélén a fekete elmosódás a kerítés, valamiért így jobban tetszett, mint tisztán.

Értékelés

Jó választás volt a fekete-fehér, hangulatosabb a végeredmény, mintha színes felvétel készült volna. Növeli a kép mélységét és titokzatosságát az előtérként is funkcionáló kerítés. Érdemes a kép leghangsúlyosabb elemét, a rózsát kissé kimozdítani a középpontból, mert természetesebb hatást érhetsz el vele, és harmonikusabban kitöltheted vele a rendelkezésre álló területet. Csak így tovább!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató