Photo props

Varga-Kovács Mária
Varga-Kovács Mária

Photo props

A segítségeteket szeretném kérni. A képet picit megvágtam a vízjel miatt- nem akartam reklámot. Fotóskellékeket készítek, mivel ezek fotósoknak készülnek, nagyon fontos a minőségi kép. Egyenlőre egy Sony alpha 100-asom van egy 18-55 kitobival és az is nehezíti a dolgom, hogy a kisfiam miatt nagyrészt éjjel dolgozom és nehéz világos, de zajmentes képet készítenem. Megpróbáltam homemade lightboxot csinálni. Ezek a képek így készültek.
Bármilyen tanácsot tippet, kritikát szívesen veszek.

Értékelés

A kép jelentősen tömörített állományba lett elmentve, aminek az eredménye sajnos meg is látszik. Ha már minőségi munkáról van szó, célszerű ilyen esetben tömörítetlenül vagy nagyon kis tömörítéssel dolgozni. Így elkerülhető, hogy a kép pixelesedik, “kockásodik”.

A házi készítésű fénysátrakkal nincs gond, ha rendesen funkcionálnak. A lényeg, hogy egyenletes, szórt fényt adjon. Ebben az esetben érdemes lett volna nagyobb mélységélességgel dolgozni, hogy az apróbb részletek is jól kivehetőek legyenek.

Nem árt, ha ilyen esetben van állvány is, mert azzal lehetséges hosszú ideig exponálni. A hosszú expozíciós idő pedig jól jön, ha kevés a fény, vagy a nagy mélységélesség miatt zárnunk kell a fényrekeszt.

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A harmónia megteremtése

Harmónia nélkül nem jöhet létre tetszetős alkotás. Hiánya önmagában megakadályozza a kompozíció egységét. Minden valamirevaló fényképen felfedezhetünk összhangot, ami a számos képi elemből összefüggő egészet alkot. Hogyan nyilvánul meg mindez a gyakorlatban?

Olvass tovább

Gyors siker fotósként: growth hacking az online marketing segítségével

Ha nem csak magadnak szeretnél fotózni, biztos felmerült már benned sokszor a kérdés, hogyan juthatnál el minél több emberhez fotóiddal, szolgáltatásaiddal. Összeszedtem Neked a 3 legfontosabb online marketing trendet, melyekre érdemes lesz odafigyelned 2019-ben.

Olvass tovább

Hullócsillag és villám fotózás

A hullócsillagok és a villámok fotózása az egyik legnépszerűbb fényképezési téma azok között, akik egy kicsit is többre vágynak a céltalan kattintgatástól. Villámot és hullócsillagot nem lehetetlen küldetés lencsevégre kapni, de azért igényel némi fotográfiai jártasságot. Ez a cikk alapvető információkat közöl a témában.

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató