Photo props

Varga-Kovács Mária
Varga-Kovács Mária

Photo props

A segítségeteket szeretném kérni. A képet picit megvágtam a vízjel miatt- nem akartam reklámot. Fotóskellékeket készítek, mivel ezek fotósoknak készülnek, nagyon fontos a minőségi kép. Egyenlőre egy Sony alpha 100-asom van egy 18-55 kitobival és az is nehezíti a dolgom, hogy a kisfiam miatt nagyrészt éjjel dolgozom és nehéz világos, de zajmentes képet készítenem. Megpróbáltam homemade lightboxot csinálni. Ezek a képek így készültek.
Bármilyen tanácsot tippet, kritikát szívesen veszek.

Értékelés

A kép jelentősen tömörített állományba lett elmentve, aminek az eredménye sajnos meg is látszik. Ha már minőségi munkáról van szó, célszerű ilyen esetben tömörítetlenül vagy nagyon kis tömörítéssel dolgozni. Így elkerülhető, hogy a kép pixelesedik, “kockásodik”.

A házi készítésű fénysátrakkal nincs gond, ha rendesen funkcionálnak. A lényeg, hogy egyenletes, szórt fényt adjon. Ebben az esetben érdemes lett volna nagyobb mélységélességgel dolgozni, hogy az apróbb részletek is jól kivehetőek legyenek.

Nem árt, ha ilyen esetben van állvány is, mert azzal lehetséges hosszú ideig exponálni. A hosszú expozíciós idő pedig jól jön, ha kevés a fény, vagy a nagy mélységélesség miatt zárnunk kell a fényrekeszt.

Április 30-ig féláron!

Negyedszerre is megjelenik a Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes mű, melyet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatsz meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A mélység titka

A fénykép két dimenzióba sűrített három dimenziós tér látványa. A függőleges és a vízszintes kiterjedések még könnyűszerrel megjeleníthetőek, de mi történik a mélységgel? Megmarad, avagy elvész a harmadik dimenzió?

Olvass tovább

Mi okozza az égbolt kiégését?

Kültéri felvételek esetén gyakori probléma, hogy napos időben vagy túl világos az égbolt, vagy a talaj túl sötét. Hiába igyekszünk köztes értékre fényt mérni, az óriási kontraszt ugyanúgy érzékelhető lesz a képen. A megoldás nem csak a beállításokban keresendő.

Olvass tovább

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató