Porte de la Monnaie 2001

Bíró Balázs
Bíró Balázs

Porte de la Monnaie 2001

Nikon FE, 50mm 1,8,Ilford PAN 100. Nagyon hirtelen fotó volt, épp, hogy csak elő tudtam kapni a gépet, és ez meg is látszik - de ez volt a jó pillanat.
Ez van, ha egy szép reggel az ember a szemeiből a csipát kidörzsölve az utcára lép, és egy borfesztivál fogadja.
Valahol hiányzik az a fajta fény, ami arrafelé volt. Más.

Értékelés

Az analóg fényképeket különösen szeretem. Ha ránézünk a képre, valóban szembetűnő a különbség, ha egy digitális képpel hasonlítanánk össze. Igen, valóban más.

Maga a kép összhatásra szépen kommunikál, az átlós vonalak dinamikát visznek a képbe. A dinamikához természetesen a nagy kontraszt is hozzájárul. Az előtérben a boros hordó és rajta a pohár elmondja, hogy miről is szól a kép, és a kompozíciót tekintve pedig mélységet ad a képnek. Nagyon szép felvétel!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

A harmónia megteremtése

Harmónia nélkül nem jöhet létre tetszetős alkotás. Hiánya önmagában megakadályozza a kompozíció egységét. Minden valamirevaló fényképen felfedezhetünk összhangot, ami a számos képi elemből összefüggő egészet alkot. Hogyan nyilvánul meg mindez a gyakorlatban?

Olvass tovább

Bíró Balázs további fényképei

A helység kalapácsa

Nagy öröm, hogy egyre több analóg technikával készült fotó érkezik a képértékelőbe, fogadd elismerésem! Jó választás volt filmre rögzíteni a pillanatot, úgy gondolom, hogy jobban visszaadja a vásár hangulatát a…

Porte de la Monnaie 2001

Az analóg fényképeket különösen szeretem. Ha ránézünk a képre, valóban szembetűnő a különbség, ha egy digitális képpel hasonlítanánk össze. Igen, valóban más. Maga a kép összhatásra szépen kommunikál, az átlós…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató