A végtelebe nyúló gabonamező

Márkus Miklós
Márkus Miklós

A végtelebe nyúló gabonamező

Canon 1200D és egy fix 40mm objektív együttesének műve. Az alföldön nem sok olyan hely van ahol egy ilyen képbe ne zavarna be valami tereptárgy. Fa, lakott vagy elhagyott tanya. Hosszas keresgélés után sikerült rábukkannom erre a mezőre és az időjárás is kegyes volt a felhőkkel. Ezen a területen volt az első olyan alkalom mikor a gabonamezőt össze tudtam az ég kékjével érintetni. Remélem a szemlélőben is azt az érzést kelti a kép, hogy ez a vetés nem ér véget.

Értékelés

Valóban érzékelteti a végtelenséget a felvétel. Szimmetrikus, egyszerű kompozíció, a színek harmonizálnak. Az egyetlen zavaró dolog a képen a fókuszpont helytelen megválasztása. Mivel pont a végtelenséget érzékeltetnénk, nem ártana látni is ezt. A legjobb megoldás ilyenkor a hiperfokális távolság, vagy legalábbis a végtelenre állított fókusz.

A hiperfokális távolság lényege, hogy a lehető legnagyobb mélységélességgel dolgozzunk. Erről bővebben nemsokára fogok írni.

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Gyors siker fotósként: growth hacking az online marketing segítségével

Ha nem csak magadnak szeretnél fotózni, biztos felmerült már benned sokszor a kérdés, hogyan juthatnál el minél több emberhez fotóiddal, szolgáltatásaiddal. Összeszedtem Neked a 3 legfontosabb online marketing trendet, melyekre érdemes lesz odafigyelned 2019-ben.

Olvass tovább

Hullócsillag és villám fotózás

A hullócsillagok és a villámok fotózása az egyik legnépszerűbb fényképezési téma azok között, akik egy kicsit is többre vágynak a céltalan kattintgatástól. Villámot és hullócsillagot nem lehetetlen küldetés lencsevégre kapni, de azért igényel némi fotográfiai jártasságot. Ez a cikk alapvető információkat közöl a témában.

Olvass tovább

Milyen mértékig kívánatos az utómunka?

A fotográfiában az egyik legvitatottabb téma az utómunka kérdése. Vannak akik ellenzik azzal az indokkal, hogy az már nem fényképészet a szó legszorosabb értelmében, és ott vannak persze azok is nem kis létszámban, akik utómunka nélkül el sem tudják képzelni az életet. Hol a határ? Lehet-e racionális középutat találni?

Olvass tovább

Márkus Miklós további fényképei

A végtelebe nyúló gabonamező

Valóban érzékelteti a végtelenséget a felvétel. Szimmetrikus, egyszerű kompozíció, a színek harmonizálnak. Az egyetlen zavaró dolog a képen a fókuszpont helytelen megválasztása. Mivel pont a végtelenséget érzékeltetnénk, nem ártana látni…

Magányosan a temetőben

Nagyon szépen érzékelteti a kép az épület monumentalitását. Ehhez kimondottan jó volt a békaperspektíva használata. Azt látom a képen, hogy nem használtad ki teljesen az objektív adta lehetőségeket látószög tekintetében.…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató