Magányosan

Magányosan

Fotó: Aranyi Zoltán

Egy előre elgondolt sorozat részeként készült a kép Csepelen. Az időpontot késő délutánra tettük a fények ilyenkor a legjobbak. Igyekeztem elcsípni egy pillanatot, akkor elkattintani a gépet, amikor az eredmény hatással van arra az emberre aki a képet nézi. A romos környezet kellő kontrasztot képez a modell szépségével. Számomra még pont ideális, a képnek nincs túlhangsúlyozva egyetlen része sem, az öltözékkel még pont azon a vékony határon belül maradtunk, ami egy ilyen hangulatú kép elkészítéséhez szükséges.
Nikon D5100, ISO 200, 50mm f/5.0, 1/320 sec zársebesség.

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

A szürke árnyalatok hangsúlyosabbá teszik a csepeli életképet. Számomra ez abszolút a street fotózás hangulatát tükrözi. Tökéletesen exponált a kép, látszanak a részletek a világos és a sötét területekben egyaránt. Két észrevételem van a képpel kapcsolatban. Az egyik, hogy a lány testtartása ugyan nagyon jó, de nem természetes. Ezen lenne érdemes kicsit dolgozni, hogy minél inkább hozza azt az érzést, ami a való világban is megjelenne. Természetesen nem a televíziós néphülyítésre gondolok. A másik észrevétel, hogy egy picivel jobban kitölthetné a teret. Ettől még nem veszne el a környezet sem. Vagy a jobb oldali falhoz lehetett volna közelebb menni, ezáltal az lenne az előtér, ami mélységet adna a képnek. Ettől függetlenül nagyon szép munka, és amiket elmondtam azok apróságok, és kizárólag a szubjektív nézőpontomat tükrözik.

Tetszett Zoltán fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Aranyi Zoltán további képei

A karmesterAz árvíz nyomaiBlack and White4WDOldtimerÉrzéki csalódásNaplementézésRészletGondolkodom, tehát vagyokPortré a Hősök terénVörös szőnyegDesigned by Ferdinand Porsche

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Nárciszok
  • Nem jöttél
  • Grand Canyon télen
  • Alkony a nyárban
  • Smena 8M
  • Villámok
  • Virágok között
  • Ibolya
  • Mézeskalács karácsonykor
  • Verebecske