Magányosan

Magányosan

Fotó: Aranyi Zoltán

Egy előre elgondolt sorozat részeként készült a kép Csepelen. Az időpontot késő délutánra tettük a fények ilyenkor a legjobbak. Igyekeztem elcsípni egy pillanatot, akkor elkattintani a gépet, amikor az eredmény hatással van arra az emberre aki a képet nézi. A romos környezet kellő kontrasztot képez a modell szépségével. Számomra még pont ideális, a képnek nincs túlhangsúlyozva egyetlen része sem, az öltözékkel még pont azon a vékony határon belül maradtunk, ami egy ilyen hangulatú kép elkészítéséhez szükséges.
Nikon D5100, ISO 200, 50mm f/5.0, 1/320 sec zársebesség.

Köszönöm, hogy megosztod!

Értékelés

A szürke árnyalatok hangsúlyosabbá teszik a csepeli életképet. Számomra ez abszolút a street fotózás hangulatát tükrözi. Tökéletesen exponált a kép, látszanak a részletek a világos és a sötét területekben egyaránt. Két észrevételem van a képpel kapcsolatban. Az egyik, hogy a lány testtartása ugyan nagyon jó, de nem természetes. Ezen lenne érdemes kicsit dolgozni, hogy minél inkább hozza azt az érzést, ami a való világban is megjelenne. Természetesen nem a televíziós néphülyítésre gondolok. A másik észrevétel, hogy egy picivel jobban kitölthetné a teret. Ettől még nem veszne el a környezet sem. Vagy a jobb oldali falhoz lehetett volna közelebb menni, ezáltal az lenne az előtér, ami mélységet adna a képnek. Ettől függetlenül nagyon szép munka, és amiket elmondtam azok apróságok, és kizárólag a szubjektív nézőpontomat tükrözik.

Tetszett Zoltán fényképe? Ha igen, akkor tiszteld meg őt annyival, hogy nyomsz neki egy lájkot! Köszi!

Aranyi Zoltán további képei

OldtimerAz árvíz nyomaiAranyrudakNaplementézésFüggő játszmaGondolkodom, tehát vagyokLendületbenLáncreakcióTíz emeletA karmesterOpel sosekopel Dark Side of The Moon

Te mit gondolsz erről a képről?

Ha hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be! Bejelentkezés

Hogyan válassz fényképezőgépet?

Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni? Mi a legjobb választás annak, aki szeretne megtanulni fényképezni, esetleg munkát szeretne vállalni? Mi a jelentősége a tükörreflexes gépeknek? Elsősorban ezekre a kérdésekre adja meg a választ ez a kis útmutató.

Mivel a Fórumban újra és újra találkozom olyan kérdésekkel, amelyekre már számos esetben megadtam a választ, így ideje volt, hogy megszülessen ez az ebook, ami tartalmaz minden fontos tudnivalót a megfelelő gép kiválasztásához. Ingyenes, nem kell érte fizetni semmit. Mindenkinek elküldöm e-mailben, aki feliratkozik a 101 Fotótipp sorozatra.

Neked is sok szeretettel ajánlom, ha tervezed a gépvásárlást, illetve szeretnél egyre szebb képeket készíteni. Mindkettőhöz segítséget nyújt számodra a 101 Fotótipp sorozat!

Tovább

Nézd meg ezeket a képeket is!

  • Első portré fotózásom
  • Jutalom a hőségben
  • Mit ehetnék még?
  • Fekete Karácsony
  • Kékség
  • Igen?
  • Kapcsolat
  • Verebecske
  • Magányosan a temetőben
  • Bűbáj