Lány virággal

Baranyi Józsefné
Baranyi Józsefné

Lány virággal

A szabadban szerettem volna a vendégeinket fotózni egy hétvégi ünnepségen, de ebben az időjárás megakadályozott. Így maradt a terasz, a lány és a virág. Nekem tetszett a teli zöld háttér, kiemelt az szépséget. A virág is nagyon tetszett, ezért adtam a vendégem kezébe. A képet Canon 550D gépemmel készítettem ez a hétvégén.

Értékelés

Rossz időjárás ellenére mégis sikerült kellemes hátteret választani a lánynak. Nagyon jó, hogy nincsenek zavaró elemek a háttérben. A lány testhelyzete és a kezében lévő virág kellően érdekessé teszi az egyébként egyszerű képet. Van pár apróság, amivel még látványosabbá lehetne tenni a képet. Érdemes lett volna úgy komponálni a fotót, hogy a lány háta mögött kevesebb hely legyen, előtte pedig több, mert így a lány kifelé néz a képből, ami nem szerencsés. A vágásoknál pedig érdemes figyelni, hogy sose vágjuk derékban a fotóalanyt, ahogyan ízületbe sem. A fotó szemmagasságból készült, amitől természetes hatása van a képnek, mintha a fotó szemlélőjével szemben állna a lány. Csak így tovább, a gyakorlás meghozza a gyümölcsét!

Hozzászólások

Baranyi Józsefné

Köszönöm az értékelést.

2014-10-01 18:40:15 • Baranyi Józsefné

Április 30-ig féláron!

Negyedszerre is megjelenik a Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes mű, melyet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatsz meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A mélység titka

A fénykép két dimenzióba sűrített három dimenziós tér látványa. A függőleges és a vízszintes kiterjedések még könnyűszerrel megjeleníthetőek, de mi történik a mélységgel? Megmarad, avagy elvész a harmadik dimenzió?

Olvass tovább

Mi okozza az égbolt kiégését?

Kültéri felvételek esetén gyakori probléma, hogy napos időben vagy túl világos az égbolt, vagy a talaj túl sötét. Hiába igyekszünk köztes értékre fényt mérni, az óriási kontraszt ugyanúgy érzékelhető lesz a képen. A megoldás nem csak a beállításokban keresendő.

Olvass tovább

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Baranyi Józsefné további fényképei

Lány virággal

Rossz időjárás ellenére mégis sikerült kellemes hátteret választani a lánynak. Nagyon jó, hogy nincsenek zavaró elemek a háttérben. A lány testhelyzete és a kezében lévő virág kellően érdekessé teszi az…

Levendula és a kerékpár

A témaválasztás jó, azonban a kompozíción kicsit érdemes lett volna változtatni. A kerékpár túlzottan a kép bal felső szélén található, ezzel túlzott instabilitást kaptunk. Az jó, hogy nem a kép…

A lányom és egy csokor levendula

A kép szépen érzékelteti az adott hangulatot. Nagyon jó, hogy az alany nem középre van komponálva, azonban arra érdemes figyelni, hogy a tekintet irányában legyen inkább nagyobb a tér. Most…

Ketten együtt

Ügyesen elkapott pillanatkép a majmokról! Ugyan a felvétel teleobjektívvel készült, ami összenyomja a teret, viszont a kis mélységélesség (életlen háttér) miatt mégis van térérzetünk. Gyakori komponálási hibának számít a ferde…

Megéheztem

Való igaz, hogy az oszlop eléggé zavaró a képen, és az is igaz, hogy az ott volt, viszont a nézőpont megváltoztatásával a hátteret is megváltoztathatjuk. Legalábbis annyira, hogy ne a…

Áldás-osztás

A kép fő témája szépen kitölti a rendelkezésre álló helyet, azonban a középre komponálást célszerű elkerülni. Túl statikussá teszi a képet. A legjobb megoldást ez esetben az aranymetszés használata jelentette…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató