Cím nélkül

Molnár László
Molnár László

Cím nélkül

A kép a befagyott Balatonnál készült, Canon 3000N kamerával. Az előhívott negatívot szkennerbe egy közönséges tettem, majd a kapott képet invertáltam. Olyan képet szerettem volna csinálni, ami nem azért fog meg, mert jók a fények, pontos a kompozíció. Nem szeretnék címet sem adni a képnek. Egyáltalán nem fontos, hogy én mit látok rajta.

Értékelés

Igazi jó analóg hangulata van a képnek. Ahhoz képest, hogy nem volt cél a jó kompozíció és a helyes expozíció, jó lett mindkettő. Szabályos horizont, ami az aranymetszés vonalán húzódik, látható, hogy helyesen lett exponálva, de ami még ennél is fontosabb, hogy átjön az az életérzés, ami a felvétel készítésének pillanatában megragadta az alkotót. Mindezt anélkül, hogy bármit belemagyaráznánk a képbe. Nagyon tetszik a kép!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

Molnár László további fényképei

Cím nélkül

Igazi jó analóg hangulata van a képnek. Ahhoz képest, hogy nem volt cél a jó kompozíció és a helyes expozíció, jó lett mindkettő. Szabályos horizont, ami az aranymetszés vonalán húzódik,…

Gesztusok

A kép első ránézésre azonnal a Házibuli hangulatát idézi, ahogy a filmben Sophie Marceau táncol a sráccal. Amit leírtál, azt tökéletesen tükrözi is a felvétel. Igen, talán a kivágás lehetne…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató