Gesztusok

Molnár László
Molnár László

Gesztusok

A kép Canon 3000N kamerával készült. Az előhívott negatívot egy közönséges lapszkennerrel beolvastam, majd invertáltam. Kicsit lehetett volna szűkebbre vágni, hogy erőteljesebb, drámaibb legyen az intimitás, de szerettem volna a nyüzsgő környezettből meghagyni valamit a kontraszt kedvéért. Szerettem volna, ha a kép olyan réginek látszik, amikor még a szemlélő is fiatal volt. Borzasztó finom, gesztusok jelzik a szeretetet. Ha valaki igazán szeret, azt minden porcikájával teszi.

Értékelés

A kép első ránézésre azonnal a Házibuli hangulatát idézi, ahogy a filmben Sophie Marceau táncol a sráccal. Amit leírtál, azt tökéletesen tükrözi is a felvétel. Igen, talán a kivágás lehetne szűkebb. A hangulathoz pedig jól illeszkedik az analóg technika nyújtotta természetesség.

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

A harmónia megteremtése

Harmónia nélkül nem jöhet létre tetszetős alkotás. Hiánya önmagában megakadályozza a kompozíció egységét. Minden valamirevaló fényképen felfedezhetünk összhangot, ami a számos képi elemből összefüggő egészet alkot. Hogyan nyilvánul meg mindez a gyakorlatban?

Olvass tovább

Molnár László további fényképei

Cím nélkül

Igazi jó analóg hangulata van a képnek. Ahhoz képest, hogy nem volt cél a jó kompozíció és a helyes expozíció, jó lett mindkettő. Szabályos horizont, ami az aranymetszés vonalán húzódik,…

Gesztusok

A kép első ránézésre azonnal a Házibuli hangulatát idézi, ahogy a filmben Sophie Marceau táncol a sráccal. Amit leírtál, azt tökéletesen tükrözi is a felvétel. Igen, talán a kivágás lehetne…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató