Pihenő vadkacsa a kövön

Péntek Róbert
Péntek Róbert

Pihenő vadkacsa a kövön

Ez a kép egy Olympus SP-620UZ típusú fényképezőgéppel készült nagyon messze volt, ezért zoomoltam. Féltem tőle hogy a zoom miatt nem lesz olyan jó minőségű, de ahhoz képest szerintem elég jól sikerült. Ez a kép is nyaralás közben készült a Balatonon, egy kis öbölben. Megpróbáltam minél közelebb menni hozzá, a kövekig el is jutottam. A vízi és a szárazföldi életet szerettem volna egyaránt megvalósítani.

Értékelés

Ahhoz képest, hogy a kép egy kisebb teljesítményű bridge géppel készült, nem rossz. Talán picit jobban ki lehetett volna mozdítani a kacsát jobbra. Nagyon picit, persze, hogy az egyensúly ne boruljon. A zoomolással semmi probléma nincs. Ilyen esetekben nagy fényerejű optikával a hátteret is el lehet mosni szépen.

Április 30-ig féláron!

Negyedszerre is megjelenik a Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes mű, melyet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatsz meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A mélység titka

A fénykép két dimenzióba sűrített három dimenziós tér látványa. A függőleges és a vízszintes kiterjedések még könnyűszerrel megjeleníthetőek, de mi történik a mélységgel? Megmarad, avagy elvész a harmadik dimenzió?

Olvass tovább

Mi okozza az égbolt kiégését?

Kültéri felvételek esetén gyakori probléma, hogy napos időben vagy túl világos az égbolt, vagy a talaj túl sötét. Hiába igyekszünk köztes értékre fényt mérni, az óriási kontraszt ugyanúgy érzékelhető lesz a képen. A megoldás nem csak a beállításokban keresendő.

Olvass tovább

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Péntek Róbert további fényképei

Pihenő vadkacsa a kövön

Ahhoz képest, hogy a kép egy kisebb teljesítményű bridge géppel készült, nem rossz. Talán picit jobban ki lehetett volna mozdítani a kacsát jobbra. Nagyon picit, persze, hogy az egyensúly ne…

Egy Kócsag kémlelődik a Balaton Partján

Semmi kétségem, hogy a madarak mágnesként vonzzák a természetbarát fotósok fényképezőgépeit. A víz közepes tónusai szépen kiemelik a hófehér madarat. Izgalmasabbá tette volna a képet, ha balra lépett volna még…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató