Pihenő vadkacsa a kövön

Péntek Róbert
Péntek Róbert

Pihenő vadkacsa a kövön

Ez a kép egy Olympus SP-620UZ típusú fényképezőgéppel készült nagyon messze volt, ezért zoomoltam. Féltem tőle hogy a zoom miatt nem lesz olyan jó minőségű, de ahhoz képest szerintem elég jól sikerült. Ez a kép is nyaralás közben készült a Balatonon, egy kis öbölben. Megpróbáltam minél közelebb menni hozzá, a kövekig el is jutottam. A vízi és a szárazföldi életet szerettem volna egyaránt megvalósítani.

Értékelés

Ahhoz képest, hogy a kép egy kisebb teljesítményű bridge géppel készült, nem rossz. Talán picit jobban ki lehetett volna mozdítani a kacsát jobbra. Nagyon picit, persze, hogy az egyensúly ne boruljon. A zoomolással semmi probléma nincs. Ilyen esetekben nagy fényerejű optikával a hátteret is el lehet mosni szépen.

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A harmónia megteremtése

Harmónia nélkül nem jöhet létre tetszetős alkotás. Hiánya önmagában megakadályozza a kompozíció egységét. Minden valamirevaló fényképen felfedezhetünk összhangot, ami a számos képi elemből összefüggő egészet alkot. Hogyan nyilvánul meg mindez a gyakorlatban?

Olvass tovább

Gyors siker fotósként: growth hacking az online marketing segítségével

Ha nem csak magadnak szeretnél fotózni, biztos felmerült már benned sokszor a kérdés, hogyan juthatnál el minél több emberhez fotóiddal, szolgáltatásaiddal. Összeszedtem Neked a 3 legfontosabb online marketing trendet, melyekre érdemes lesz odafigyelned 2019-ben.

Olvass tovább

Hullócsillag és villám fotózás

A hullócsillagok és a villámok fotózása az egyik legnépszerűbb fényképezési téma azok között, akik egy kicsit is többre vágynak a céltalan kattintgatástól. Villámot és hullócsillagot nem lehetetlen küldetés lencsevégre kapni, de azért igényel némi fotográfiai jártasságot. Ez a cikk alapvető információkat közöl a témában.

Olvass tovább

Péntek Róbert további fényképei

Pihenő vadkacsa a kövön

Ahhoz képest, hogy a kép egy kisebb teljesítményű bridge géppel készült, nem rossz. Talán picit jobban ki lehetett volna mozdítani a kacsát jobbra. Nagyon picit, persze, hogy az egyensúly ne…

Egy Kócsag kémlelődik a Balaton Partján

Semmi kétségem, hogy a madarak mágnesként vonzzák a természetbarát fotósok fényképezőgépeit. A víz közepes tónusai szépen kiemelik a hófehér madarat. Izgalmasabbá tette volna a képet, ha balra lépett volna még…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató