Egy boldog pillanat

Kőfalvi Éva
Kőfalvi Éva

Egy boldog pillanat

A kép Sony DSC-HX400V típusú géppel készült délelőtti napsütésben, otthoni környezetben. Habár egyelőre csak hobbifotós vagyok, nehézsége ellenére szívesen fotózgatok babákat, mert a babák, míg nem tudnak beszélni, addig gyakran tekintetükkel fejezik ki érzéseiket. Szerintem szép dolog egy, a világra éppen rácsodálkozó kis tekintetet a megfelelő pillanatban elkapni, és a képpel visszaadni azt, amit ő éppen abban a másodpercben megélt.

Értékelés

Valóban meg van a maga szépsége az aprók világának, így megörökíteni egy-egy érzelem dús pillanatot mindig euforikus élmény. A körülmények nagyon kedvezőek voltak, kellemes látványt nyújt a természetes napfény. Nagyon dicséretes a kompozíció, hiszen nem csak aranymetszésbe komponáltad a fotóalanyt, de a tekintet irányába is hagytad a több helyet. Igazán barátságos előtérként szolgál a kis járgány. A tekintet és arckifejezés dinamikáját jól hangsúlyozza a domináns irányvonalként funkcionáló fénysáv a falon. Gratulálok, szép munka!

Negyedszerre is megjelenik!

A Bevezetés a fotográfia világába című kétkötetes művet az előértékesítés szakaszában óriási kedvezménnyel vásárolhatod meg, a könyv anyagára épülő, általam személyesen vezetett online tanfolyammal együtt.

Kell nekem is!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Mi okozza az égbolt kiégését?

Kültéri felvételek esetén gyakori probléma, hogy napos időben vagy túl világos az égbolt, vagy a talaj túl sötét. Hiába igyekszünk köztes értékre fényt mérni, az óriási kontraszt ugyanúgy érzékelhető lesz a képen. A megoldás nem csak a beállításokban keresendő.

Olvass tovább

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató