Igen, Anya, megint megrágom...

Berkes Fruzsina
Berkes Fruzsina

Igen, Anya, megint megrágom...

... a fényképezőgéped vállpántját! Mondaná, illetve nem is mondaná, mert egy kis piszok az én lányom!
Csak az ablakon beszűrődő fényt használtam, illetve a fehér falról visszaverődő fényt derítésnek. A kép nem lett retusálva, csak fekete-fehérré alakítottam a Photoshopban.
Canon 60D és Sigma 50-150mm 2.8
Egy dolog zavar: a jobb felső sarokban a világosabb folt. :P

Értékelés

Nagyon szerencsés a kislány, hogy ilyen profi, művészi módon dokumentálva van és - feltételezem - lesz is a gyerekkora. Csodaszép portré lett, helyesen szemmagasságból lett fotózva a kishölgy, és a megvágás is harmonikus. Amellett hogy egy gyönyörű portré lett, jól visszaadja a kép a kislány csintalan tettét. Szürkeárnyalatos képeknél a kontrasztok határozzák meg a kép dinamikáját, amit Fruzsina ügyesen ki is használt. A fehér foltok vonzzák a tekintetet, így nagyon helyes, hogy a portréalany arca a legvilágosabb terület a képen. A kis fehér folt egy kevés utómunkával eltüntethető, de nem tartom számottevőnek. Külön dicséret, hogy agyonvakuzás helyett a fotós kihasználta a természet és a hely adta lehetőségeket. Profi munka, gratulálok!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

Berkes Fruzsina további fényképei

Vakító fehérség

Nagyon kifejező és hangulatos portrét alkottál. A fehér háttér szépen kiemeli a potréalanyt, semmi nem vonja el a figyelmet. A szemek aranymetszésbe kerültek, és a tekintetnek is hagytál helyet. A…

Igen, Anya, megint megrágom...

Nagyon szerencsés a kislány, hogy ilyen profi, művészi módon dokumentálva van és - feltételezem - lesz is a gyerekkora. Csodaszép portré lett, helyesen szemmagasságból lett fotózva a kishölgy, és a…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató