Őszies színekben

Gyuricza Ferenc
Gyuricza Ferenc

Őszies színekben

Ez a kép itt helyben, az Esterházy-kastély, angol parkjában készült egy szép októberi napon nemrég. Nagyon jó idő volt és gondoltam elmegyek fotózni amivel gondolom nem voltam egyedül, és ez a kép lett az egyik eredménye ennek a napnak. A kép az első DSLR gépemmel készült ami egy Nikon D5300, 18-105mm-es objektívvel, és előző héten ért ide hozzám hosszú várakozás után. A kép megtervezésében az előtérben látható fa kiemelése volt a cél, a háttér elmosásával. Úgy érzem hogy egész jól sikerült, bár biztos lehetett volna ennél is jobb még.

Értékelés

Nagyon dicséretes, hogy az első géppel ilyen fotó született. Két apróság van. Az egyik, hogy a háttérben a kiégés elviszi a figyelmet a fáról, ugyanis egy képen először mindig a világos területeket vesszük észre. Az előtérben a fáról így lekerül a figyelem. A másik a fa elhelyezése. Az kimondottan jó, hogy nem a kép közepére került, viszont így már túlságosan a szélén van. Egy picit beljebb lehetett volna rakni az aranymetszésnek megfelelően. Amúgy nagyon szép, nyugtató hatása van a képnek.

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Gyors siker fotósként: growth hacking az online marketing segítségével

Ha nem csak magadnak szeretnél fotózni, biztos felmerült már benned sokszor a kérdés, hogyan juthatnál el minél több emberhez fotóiddal, szolgáltatásaiddal. Összeszedtem Neked a 3 legfontosabb online marketing trendet, melyekre érdemes lesz odafigyelned 2019-ben.

Olvass tovább

Hullócsillag és villám fotózás

A hullócsillagok és a villámok fotózása az egyik legnépszerűbb fényképezési téma azok között, akik egy kicsit is többre vágynak a céltalan kattintgatástól. Villámot és hullócsillagot nem lehetetlen küldetés lencsevégre kapni, de azért igényel némi fotográfiai jártasságot. Ez a cikk alapvető információkat közöl a témában.

Olvass tovább

Milyen mértékig kívánatos az utómunka?

A fotográfiában az egyik legvitatottabb téma az utómunka kérdése. Vannak akik ellenzik azzal az indokkal, hogy az már nem fényképészet a szó legszorosabb értelmében, és ott vannak persze azok is nem kis létszámban, akik utómunka nélkül el sem tudják képzelni az életet. Hol a határ? Lehet-e racionális középutat találni?

Olvass tovább

Gyuricza Ferenc további fényképei

A Kínai Pagoda

Teljesen rendben van a középre komponálás, amikor a téma indokolja, vagy legalábbis lehetővé teszi, mint például ebben az esetben is. Nagyon szép az expozíció is, látszanak a részletek a sötét…

Őszies színekben

Nagyon dicséretes, hogy az első géppel ilyen fotó született. Két apróság van. Az egyik, hogy a háttérben a kiégés elviszi a figyelmet a fáról, ugyanis egy képen először mindig a…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató