A Kínai Pagoda

Gyuricza Ferenc
Gyuricza Ferenc

A Kínai Pagoda

Ez a kép Fertődön készült, a kastélyparkban található meg ez az egyedi épület. Nikon D5300 18-105mm-rel készült ez a kép. Az indokolja az épület kép közepére való helyezését, hogy a szimmetria érzékeltetése volt a fő cél a képen. Szerintem elég jól sikerült. Sajnos kivilágítva nem lehet lefotózni, mert nem szokták megvilágítani. Bármikor szabadon látogatható az épület ha érdekel valakit, és szeretné megnézni.

Értékelés

Teljesen rendben van a középre komponálás, amikor a téma indokolja, vagy legalábbis lehetővé teszi, mint például ebben az esetben is. Nagyon szép az expozíció is, látszanak a részletek a sötét és a világos területeken is. Nem tudok, és nem is akarok belekötni semmibe, mert úgy szép, ahogyan van.

Csak ötletként írom, hogy ilyen esetben a napszakkal, évszakkal érdemes játszani. Milyen lehet a lemenő napban, súrlófényben? Vagy ellenfényben. Vagy téli hangulatában? Ezeket is ki lehet próbálni nyugodtan.

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

Gyuricza Ferenc további fényképei

A Kínai Pagoda

Teljesen rendben van a középre komponálás, amikor a téma indokolja, vagy legalábbis lehetővé teszi, mint például ebben az esetben is. Nagyon szép az expozíció is, látszanak a részletek a sötét…

Őszies színekben

Nagyon dicséretes, hogy az első géppel ilyen fotó született. Két apróság van. Az egyik, hogy a háttérben a kiégés elviszi a figyelmet a fáról, ugyanis egy képen először mindig a…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató