Merengő

Olasz Barbara
Olasz Barbara

Merengő

Ezt a képet egy Canon 1000D géppel készítettem,amikor is még spontán próbáltam pillanatokat elkapni; hát ezt éppen így sikerült. Tudom, nem a legjobb a kép minősége,csak sajnos az eredeti kép most nem állt rendelkezésemre, de a hatás talán így sem marad el. Szeretnék visszacsatolást kapni a felől, hogy jó úton járok. Ugyanis szeretnék a fotózással profi szinten is foglalkozni.

Értékelés

Nem rossz a kép, néhány apróságon lehet módosítani, hogy még jobb legyen. Először is kissé alulexponált, azaz kicsit lehetett volna világosítani. Legalább annyira, hogy a macsek feje ne szürküljön be. A vignettálás túl erősre sikerült, így a széleknél foltosodás látszik, azaz elvesztek a részletek a sötét területekben. A kompozíció jó, küldön dicséretet érdemel az állat szemmagasságából készített felvétel. Alapvetően jó az irány.

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

A tavasz jellegzetességei

A téli álmából ébredő természet mindannyiunkra hatással van. Az életerő, a vitalitás számtalan formájában nyilvánul meg, nem csak testi, hanem szellemi szinten is. Kreativitásunkat például kibontakoztathatjuk a tavasz szépségeiben.

Olvass tovább

Vignettálás

Fényképet effektezni akkor érdemes, ha az valódi értéket kölcsönöz a képnek. Vignettálással látványos eredményt érhetünk el, ha mértékkel alkalmazzuk. Annak ellenére, hogy a vignettálás az objektívek esetében nemkívánatos jelenség, az utómunka szoftverek egyik legkedveltebb eszköze.

Olvass tovább

Svenkelés

A mozgás érzékeltetése a legerőteljesebb fotográfiai kifejező eszköz. Amikor képes vagy dinamizmust, erőt, sebességet megjeleníteni a képen, akkor igazán hatásos felvételt készítettél. A svenkelés erre az egyik legjobb technika.

Olvass tovább

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató