Párban

Mőbius Erzsébet
Mőbius Erzsébet

Párban

Erről a képről sokat tudnék mesélni, egy kedves dombtető  Toszkánában, Montalcino közelében készült.
:-( Sajnos nem az idén. Ez azon helyek egyike, ahol béke és nyugalom honol, lélekringató, a földi harmónia megteremtésének színhelye. Itt jön rá az ember, hogy mennyire piciny kis pontok vagyunk a Földön.

Értékelés

Rendkívül egyszerű, mégis sokat mondó a kép. Abszolút átadja azt az érzést, amit az alkotója leír. Ügyes a témaválasztás, és a kompozíció is helyes. A két fa aranymetszésben van elhelyezve, amivel Erzsébet kellemes harmóniát teremtett a képen.  Úgy is el tudom képzelni a fotót, hogy a kamerát egy kicsit balra mozgatva a fák a kép egyik harmadolópontjába, az út pedig a kép másik harmadolópontjába kerülnek. Szerencsés időben készült a fotó, a nagy felhők elengedhetetlen részei ennek a fotónak. Polárszűrő használatával még jobban ki lehet emelni a felhőket, és kicsit drámaibbá tenni a képet. Szép munka, csak így tovább!

Olvasd el a legfrissebb cikkeket!

Gyors siker fotósként: growth hacking az online marketing segítségével

Ha nem csak magadnak szeretnél fotózni, biztos felmerült már benned sokszor a kérdés, hogyan juthatnál el minél több emberhez fotóiddal, szolgáltatásaiddal. Összeszedtem Neked a 3 legfontosabb online marketing trendet, melyekre érdemes lesz odafigyelned 2019-ben.

Olvass tovább

Hullócsillag és villám fotózás

A hullócsillagok és a villámok fotózása az egyik legnépszerűbb fényképezési téma azok között, akik egy kicsit is többre vágynak a céltalan kattintgatástól. Villámot és hullócsillagot nem lehetetlen küldetés lencsevégre kapni, de azért igényel némi fotográfiai jártasságot. Ez a cikk alapvető információkat közöl a témában.

Olvass tovább

Milyen mértékig kívánatos az utómunka?

A fotográfiában az egyik legvitatottabb téma az utómunka kérdése. Vannak akik ellenzik azzal az indokkal, hogy az már nem fényképészet a szó legszorosabb értelmében, és ott vannak persze azok is nem kis létszámban, akik utómunka nélkül el sem tudják képzelni az életet. Hol a határ? Lehet-e racionális középutat találni?

Olvass tovább

Mőbius Erzsébet további fényképei

Párban

Rendkívül egyszerű, mégis sokat mondó a kép. Abszolút átadja azt az érzést, amit az alkotója leír. Ügyes a témaválasztás, és a kompozíció is helyes. A két fa aranymetszésben van elhelyezve,…

Bűvölet

Ahhoz képest, hogy különösebb technikai rákészülés nélkül lett exponálva a kép, egész jól sikerült. Rövidebb záridőnél valóban jobban befagyott volna a vízcseppek mozgása, így viszont maga a mozgás van valamilyen…

A Szépség és a Szörnyeteg

Az automatikával csak annyi a gond, hogy a gép nem tudja helyettünk kitalálni, hogy hol legyen a fókusz. Portré esetében mindig az alany szemére kell állítani. Ebben az esetben sem…

Miben nyújt segítséget neked ez a honlap?

Fénykpezésről szól egyszerűen és érthetően. Minden cikk és szolgáltatás ezt a célt szolgálja. Olvashatod a bejegyzéseket, írhatsz a Fórumba, vagy akár fényképeket is feltölthetsz értékelésre.

Elfogadsz tőlem egy ajándékot?

Írtam egy tippsorozatot, hogy egyre szebb és jobb képeket tudj készíteni. A tippek végtelenül egyszerűek és könnyen alkalmazhatóak. Szeretnéd ezeket megkapni?
Szeretném, igen!

Találkozzunk személyesen!

Szoktam tartani előadásokat, elméleti és gyakorlati tanfolyamokat, workshopokat. Gyere el egy neked leginkább tetsző képzésre, találkozzunk személyesen, és kérdezz bátran! Amiben tudok, segítek.

További információk

Technikai jellegű kérdésed a fórumban teheted fel, ha pedig üzeneted személyes, írj emailt!

Biográfia
Kapcsolatfelvételi adatok
Számlázás és adózás
Adatkezelési tájékoztató